Ноу хау в бургаския ж.к. „Славейков”: Съсед си монтира климатика във входа
Преглед за печат
Не е коректно, но е хитро. Навън ако е -20, във входа вероятно ще е около нулата и климатика ще работи без проблеми.
що да не е коректно това са общи части
Защото вероятно не е искал съгласие, щом съседите му се жалват.
Ей тъкмо тръгнах и аз да го качвам,но имало по-бързи!
Имал съм два монтажа на тавански стаи и сме ги слагали в стълбището просто няма никакъв друг избор.
Не е коректно, защото бърка в джоба на съседите, които се отопляват или охлаждат. Според логиката на собственика му, ако аз съм му съсед, не би трябвало да е проблем да си източа от това съкровище 200 грама фреон или за му "заема" четирипътния вентил с клещи-резачки, защото, видите ли, външното тяло е в общите части, значи е и мое :))
Има начин да го "гърчат" този.За такава техника в общи части трябва разрешение на ОС на ЕС на съответния вход.Без такова монтажът е незаконен.
Велев техническите "решения" не подчиняват закона.Обратното е.
А когато има желание(за законосъобразен монтаж) винаги се намира и техническо решение изпълняващо закона.
Кхъ-кхъ! Предвид това, че фасадата на сградата също се води "общи части", то този монтаж на клим е точно толкова законен колкото и всеки друг. /Джъсти, извинявай че ти навлизам в територията/ :)
Преди години монтирахме по желание на клиента - вътрешното тяло над входната врата, външното отвън над вратата - четвърти последен етаж от блок. Естествено, че се опитах да разубедя "техническия гений" преди монтажа, най-малкото поради факта, че машината щеше да обсипва със студен въздух вратата на съседа му отсреща, а друг е въпроса че конденза щеше да се събира в кофа пред вратата...Без коментар.
Докато монтирахме, съседа му се прибра, изгледа ни странно, но се прибра без да каже нищо. След две години, отново бяхме на този адрес, за монтаж на друга машина в друго помещение. И виждам, че външното тяло е изнесено перпендикулярно на входната врата, така че да духа към стълбището. Запитах защо? След известно време работа през отоплителния сезон, ключалката на съседната врата замръзнала.
аз се чудя това стълбище като изстине след 2-3 седмици кво правим .. да не говорим пролетта че навън ще е +10 а вътре около 0 ..
Във Варна има една кооперация, на която външни тела на мултита са монтирани едно срещу друго на около 1-1.2м отстояние. Жалка гледка бяха първата зима. Последва грандиозно местене на външни и цялата сграда стана на решето. Жалко, че нямам снимки да постна преди и след.
В София също има машини монтирано да си плюят в пазвата като голямата редица. Винаги съм се чудел как работят.