... Не всички климатици са с гордо вдигната глава. ;)
Преглед за печат
... Не всички климатици са с гордо вдигната глава. ;)
Намачканите ламарини са от натрупан лед, предполагам? Когато е много студено Тошибите имат проблем с трупане на лед в долната част на питата. При тях, при дефрост най-долната част се размразява последна.
При останалите климатици, които съм виждал и при Панасониците, стапянето започва едновременно отгоре и отдолу към средата.
Значи, моите тошиби трябва да са изключение, щом топят леда равномерно, като панасоници.
И моите явно са от твоите, Додо, до сега лед не съм видял, има-.няма 8-9 години.
Европейски модел какво искате... това е за миналата "мека" зима... скъса ми нервите докато се опитваше да скочи от стойките, поне съм спокоен че няма да издържи още един сезон.
Трябвало е да му монтирате един нагревателен кабел за да не се стига до такива ексцесии. Alexi беше споменал, че и неговото Сузуми е с изкривени ламарини от натрупан лед след изминалата "мека" зима.
Моето външно тяло от дефростите и от ледовете се беше раздрънчало и цвъртеше като щурец. Скоро го отварях, пак му пристягах тръбите, наместих ламарини, кабеляци и сега утихна.
Да вземеш да му върнеш тръбния датчик там, където си беше, ако искаш да работи както трябва. Трябват по-чести дефрости.
Така е, прав си и аз се убедих. При студен климат си трябват по-чести дефрости за да не се стига до снимки със смачкани ламарини. И размразяването трябва да е достатъчно дълго. Етереите там поне нямат проблеми. Моят го наблюдавах при -8, -9. Като стопи леда по питата продължава още две-три минути, ако има останал лед в тавата всичко се стопява и изтича.
made in Greece....
Sent from my Blade S6 using SetCombG Forums mobile app
Е верно ли с тел са го вързали?:)
Е, верно....
Sent from my Blade S6 using SetCombG Forums mobile app
https://lh3.googleusercontent.com/XC...=w1146-h643-no
Морския въздух не прощава,снимката е от несебър.Буквално кондензната тава я нямаше половината,но за сметка на това гофрирания маркуч по някакъв начин все още се държеше.