Отговор: Добре ли и извършен монтажа?
Аз не смятам, че темата е точно за "дъра-бъра", защото не става въпрос само за подмазване и почистване. Има три много важни неща, от които не бива да се бяга и икономисва:
1. Здраво закрепване и нивелиране на външното тяло.
2. Нивелиране и монтаж на вътрешното тяло, без усукване, на евентуално крива стена.
3. Изкарване на влагата от системата, преди пуск. Това изобщо не означава продухване, подпръдване, триминутно включване на измислена помпичка и др.
Крайна цена за монтаж практически не може да бъде дадена, преди приключване на ремонтните дейности. Може да се говори за ориентировъчна такава, след оглед.
Днес ми монтираха Nocria 14 от фирма ОХ миро. Когато достигнаха към края гледам, че единия от монтажниците развъртя кранчетата изфъштя малко и това беше " обезвъздушаването " Питах техниците, а вакуумиране ? Според тях нямало нужда защото климатика бил гаранционен и ако станело нещо те щели да го отнесат. Звъннах и в офиса и там казаха, че нямало проблеми. И реално погледнато никъде в листите за монтажа не пишеше нищо за вакуумиране. Друго което не ми се понрави много е, че медните тръби не бяха споени а свързвани с резба. По мое мнение не си свършиха работата както трябва. Все пак ще се радвам да чуя отзиви.
Вакуумирането е задължително по всяка инструкция за монтаж.Къде не бяха споени тръбите, при крановете ли или снаждаха тръби, понеже ти е дълъг тръбния път.
Видях само, че прави резба за тръбите към вътрешното тяло. За крановете на външното пак правиха резба и ги хванаха с някаква шайба ако не се лъжа. Освен това тръбите бяга огъвани на ръка. Тръбния път няма и 2 м според мен, да не кажа 1.5
климатик за 2300 лв сложен без вакумиране ? изтеглил си късата клечка ..
Няма никакъв проблем, че тръбите ти са хванати по този начин, нито е проблем, че са огъвани на ръка, стига да не са пречупени, което е малко вероятно.
Единствената тъпотия е, че не са го вакуумирали...
Цитат:
Първоначално публикувано от
MAKAPOB
Видях само, че прави резба за тръбите към вътрешното тяло. За крановете на външното пак правиха резба и ги хванаха с някаква шайба ако не се лъжа. Освен това тръбите бяга огъвани на ръка. Тръбния път няма и 2 м според мен, да не кажа 1.5
Да не би да са правили конуси с конусната дъска, а ти да си се объркал с навиването на резба.
Ей такива да ги хванеш и да им пренавиеш резбата! И бой по главата с конусната дъска! :029:
Ама какво име само на фирмата ОХ миро тук в офиса се хилихме много.
Не е добре че не са вакумирали смятай и как ще протече гаранцията при евентуален дефект.
ама то няма проблем ве нали е гаранционен а след 2г ако даде дефект ще го смениш с нов :))
Re: Добре ли и извършен монтажа?
На мен като ми слагаха моя климатик предната нощ чак сънувах как отвърта кранчето без вакумиране хаха,от такива монтажници като тия затова си настоявах и си вакумираха 10 15 минути. Според мен в това влажно време е още по зле и трябва да се сложи наново фреон с електроннта везна и да се вакумира.
То се видяло, че ще викам някой да свърши работата както трябва. Колко пари биха ми взели за читава услуга " вакуумиране " ?
Цитат:
Да не би да са правили конуси с конусната дъска, а ти да си се объркал с навиването на резба.
Честно да ти кажа видях, че навиваха и завиваха нещо. Не съм се задълбочавал.
В твоя случай важи приказката - "Умря Марко"...няма смисъл вече от източване и зареждане по везна. Ох миро...No comment!
Отговор: Re: Добре ли и извършен монтажа?
Може ли по-подробно обяснение защо няма смисъл ?
Защото, каквато и влага да е имало в тръбния път, вече е оказала някакво влияние върху маслото в компресора...Стискаш палци и псуваш наум защо си се доверил на Ох миро.