Отговор: Добре ли и извършен монтажа?
Здравейте отново, днес фирмата дойде и съм в шок, че си признаха грешката. Прехвърлихме дренажната тръба в дясно и го помолих да направи и лек наклон на дясно(той беше нивелиран добре без наклон). Сега дренажната тръба има директен наклон, а не като преди с 80см права отсечка. В дренажната вана има в дясно и ляво улей като със сигорност ще остава вода в този който не се използа, дори и с лекия наклон пак ще остане. Ще го мисля как да не остава вода, за гумата нещо не ми вдъхва доверие защото трябва да е толкова плътна че да не влиза вода под нея...
Здравейте, преди 2 дни ми монтираха едно Митсубиши. Въпроса е, че поставиха външното тяло на една малка козирка под прозореца без да е закрепено с винтове. Просто си стои върху козирката на метална стойка. Те ме уверяват ще няма никакъв проблем и няма да мръдне, и няма смисъл да се пробива да не се появи влага в магазина отдолу. Нормално ли е това, защото мен ме притеснява?
Цитат:
Първоначално публикувано от
milen76
Здравейте, преди 2 дни ми монтираха едно Митсубиши. Въпроса е, че поставиха външното тяло на една малка козирка под прозореца без да е закрепено с винтове. Просто си стои върху козирката на метална стойка. Те ме уверяват ще няма никакъв проблем и няма да мръдне, и няма смисъл да се пробива да не се появи влага в магазина отдолу. Нормално ли е това, защото мен ме притеснява?
Качи снимките на монтажа
Honor Play с помощта на Tapatalk
Те да до бяха оставили да виси и на тръбите, за да не тежи на козирката!:(
Според мен трябва да е закрепено неподвижно, а дали на козирката е най-удобното място силно ме съмнява.
Ако се събере вода и сняг на нея, знаеш ли колко бързо ще "отплува' външното тяло към вторични суровини. Имах на старата работа такъв случай на отворена тераса. Като се запуши тръбата за отвеждане на водата с листа и клони и стой та гледай - цяло езеро с дълбочина над 25см. Нивото покри стойките и добре, че тялото беше на тампони и видяхме ситуацията навреме.
Чак да отплува няма.
Иначе за да не къса хидроизолацията (лятото като стане голяма жега), да е поне малко задигнато и по стабилно се слага на бордюри или на тротоарни плочки и се хваща за тях.
Зарежи го така нали те си носят отговорността за монтажа и ти си имаш документ.
Заслужават похвала хората, че не са разпробили плочата. Точно след две зими, всичко около анкерите щте е на брашно. Ще се окепази цялата конструкция заради вашия климатик. Боби ви е дал съвет как се прави с "ботдюри".
А бордютчетата може с полиуретанов уплътнотел (салам) към плочата. Няма мърдане.
Ми то и стойките може със "салам" ...:)
Колега mimojef,
Надявам се, че не си вадиш хляба с инсталация на климатични и други системи, които изискват закрепване по покриви, козирки и подобни.
Значи предлагаш тези монтажници да искат от клиента допълнително възнаграждение за "патент".
Ако на мен ми бяха направили такъв монтаж, щях да им предложа да си вземат оборудването и да си го монтират по този начин у тях или в офиса си.
По твоята логика никой нищо не трябва да закрепва по покривни строителни конструкции.
Има си начини за работа върху хидроизолации, покриви от различен тип и т.н. Това, че някой си е позволил "хвърчащ" монтаж, не значи, че не е възможно фиксирането на телата с предварително полагане на термо и хидро изолация. Пример - антените от всякакъв тип. Особено на мобилните оператори.
https://www.youtube.com/watch?v=AtovhJ4QylM
Ето този човек си изкарва хляба с монтаж на климатици. От 41:00 напред се вижда кърти ли плочи с анкери. Както казахте начини за закрепване много. Кой правилен, кой не.
Аз не бих позволил да ми продупчат плочата заради едно тяло на климатик. За антена на мобилен оператор може да си полмисля :)
Аз на този монтаж не видях инсталация върху покрив или козирка, ама хайде от мен да мине.
Когато намериш и изгледаш фирмено обучаващо видео за инсталация на Mitsu, тогава можем да коментираме.
Дори ръководството за инсталация, предполагам, съдържа необходимите фирмени изисквания.
Цитат:
Gena_bs
Дори ръководството за инсталация, предполагам, съдържа необходимите фирмени изисквания.
Така е. Прав сте.
Около сградните конструкции обаче също има някой Основни правила и изисквания които трябва да се спазват.
Монтажа едно на ръка в клипа, кефи ме колко е свикнал с колана и разположението на инструмента, който хич не е малко, та вземането и връщането на инструмент не му губят никакво време.Относно дупченето на плочи или козирки - никога не е било проблем от към хидроизолиране на мястото на пробива.За всяко нещо си има технология.
То технологии има много, въпросът е кой ги знае, спазва - дали от желание или от възможност, умения, цена. Така че на теория е едно, но на практика малко по-различно седят нещата.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Genadi80
Качи снимките на монтажа
Honor Play с помощта на Tapatalk
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=32282&stc=1
Ето снимка на монтажа. Това е втори етаж ако не става ясно.