Re:Добре ли и извършен монтажа?
Аз така не мога да преценя дали има наклон надолу по целия път на кондензния маркуч - струва ми се, че малко преди външното тяло леко се вдига нагоре целия пакет. Както и да е де, ти ще видиш дали се оттича нормално. Аз честно казано бих пуснал конденза още веднага след дупката в стената надолу, но пък може целта да е да не тече върху нещо отдолу.
@Creep няма проблем за маслото. Не се притеснявай. Поразтърси се из форума, разисквали сме го преди време...
Благодаря на всички ви за отговорите! :Drinks:
Днес имах възможност да го поизтествам малко това MITSUBISHI, макар и да не е чак такава жега тези дни:
Time T room T output Settings
17:10 24'4 20' 16' fan 2
17:15 24'4 8' 16' fan 2
17:17 24'2 7' 16' fan 2
17:18 24'1 10' 16' fan 4
17:19 24'0 8' 16' fan 3
17:25 23'4 6' 16' fan 3
17:31 22'4 5,5' 16' fan 3
17:37 21'8 5' 16' fan 3
17:40 21'4 5,5' 16' fan 3
17:45 21'1 5,5' 16' fan 3
17:46 20'9 6' 16' fan 3
Time = часът на замерване
T room = стайната температура
T output = изходната температура от вътрешното тяло, измерена с термодвойка и мултиметър
Settings = зададена желана температура и степен на вентилатора (от 1 до 4)
Как ви се струва? Аз мисля, че е добре...
Излязох на терасата и имаше малка локвичка - да разбирам че (поне засега) няма проблеми с изтичането на конденза и евентуално ако се появят, ще е когато снопът провисне?
Цитат:
Първоначално публикувано от tssb
При мен има проблем при вътрешното тяло-има един гаден брум.Мисля,че не е закрепено правилно,защото от единя край(противоположния на този от който излизат тръбите) се мърда нагоре около 2-3 см. или вентилатора вътре не е фиксиран здраво.Ако го повдигна малко и притисна капака брума изчезва.Обадих се на сервиза,дано дойдат по-скоро,че не се трае.Някой срещал ли е такъв проблем?
Като поразмърдах тръбите(отделих ги от стената на окло 2-3 см.) брума намаля,затова ми се струва,че се предават вибрации от външното тяло по тръбите,които опират някъде в пластмасите на вътрешното тяло или изпарителя не е закрепен стабилно и брума идва от него.
Някой имал ли е такъв проблем и как го е решил.Брумът се появява след около 20-30 мин. работа.Същото се повтаря след спиране и повторно пускане(времето на работа без брум е пак 20-30 мин.)
bat.zdravo екстра е само дето си си минал с този LDC много е дърт модел що не събра някой лев за нещо по новичко! :smiley:
p.s bat.zdravo или стената е крива отзад или не са го монтирали добре не е плътно до стената
Тук във форума ми го препоръчаха ,бил много добър (колко е стар не знам)
За 1600лв с монтажа мисля си е добре
А колкото до стената ,панел какво да се прави ( само тази стая остана без картон )
Цитат:
Първоначално публикувано от bat.zdravo
Тук във форума ми го препоръчаха ,бил много добър (колко е стар не знам)
За 1600лв с монтажа мисля си е добре
А колкото до стената ,панел какво да се прави ( само тази стая остана без картон )
Кви 1600 лв са те обрулили брат !? От Темпекс-а ли е го взе? До скоро беше по 1200лв модел-а е от 2006г. Повечето ползват този форум да си изкарват парички що ги слушаш за 1600лв щеше да си вземеш много по хубав климатик заблудили са те както много други !
p.s Квот си взел взел другият път внимавай повече :yikes долу маркучлето ще ти замръзва зима-та и ще се наводнява външното тяло и може да изгори тури и изолацийка !
Цитат:
Първоначално публикувано от big_sha
Кви 1600 лв са те обрулили брат !? От Темпекс-а ли е го взе? До скоро беше по 1200лв модел-а е от 2006г. Повечето ползват този форум да си изкарват парички що ги слушаш за 1600лв щеше да си вземеш много по хубав климатик заблудили са те както много други !
p.s Квот си взел взел другият път внимавай повече :yikes
Не знам доста магазини обиколих и доста телефони навъртях по евтин Fuji ROS-RSB 12 LDS не намерих
Цитат:
Първоначално публикувано от bat.zdravo
Не знам доста магазини обиколих и доста телефони навъртях по евтин Fuji ROS-RSB 12 LDS не намерих
Както казах взел си го вече така че кофти ...... за какво търсиш точно този модел на Fuji с COP/EER като мидея ! За 1600 лв щеше да си купиш супер климатик . Дайкин FTX-G е в тези пари а е много по добър климатик!
Бях се спрял на LCC модела за 1200 , но тук ме посъветваха да взема този LDC
Бил по добър
Цитат:
Както казах взел си го вече така че кофти ...... за какво търсиш точно този модел на Fuji с COP/EER като мидея ! За 1600 лв щеше да си купиш супер климатик . Дайкин FTX-G е в тези пари а е много по добър климатик!
big_sha, що не се поспреш малко с глупостите?
12LDC никога не е бил 1200 лева.9-ката беше на близка цена, но 12-цата никога.За другото няма да коментирам.
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
big_sha, що не се поспреш малко с глупостите?
Касап ли си колбасар ли си ? що не си гледаш саламите или телешкият шол ми си дошъл тук да драскаш глупости! Марш на село :laugh:
Дай малко по спокойно!? И внимавай с епитетите!
Jackas
Цитат:
Касап ли си колбасар ли си ? що не си гледаш саламите или телешкият шол ми си дошъл тук да драскаш глупости! Марш на село :laugh:
Ам хубу... Хайде сега ми намери оферта за 12LDC за 1200. Също така, можеш да се опиташ да ме убедиш, колко по-добър е FTX-G с аналогични параметри. А! И ако може да ми намериш някоя Мъдея, която да превъзхожда ЛДЦ. Пък може да се извиня тогава...