Избор на климатик и отстояние на вътрешното тяло от тавана
Здравейте, видях че в този форум има доста хора които разбират от климатици и бих искал да попитам няколко неща. Ще взимам климатик и засега съм се спрял на два модела: Midea MSR3-09HRN2-QB4 и OSAKA CH-09JL. Кой според вас е по-добър?
Другото нещо, което искам да попитам е колко трябва да е минималното отстояние навътрешното тяло на климатика от тавана на помещението? Благодаря предварително! П.П. Дали двата климатика са ниско-температурни?
Re: Избор на климатик и отстояние на вътрешното тяло от тавана
и двата климатика при температура -5 и надолу ги забравяш но ако твърдо си решил да вземеш евтин климатик никога невземай Osaka по дорбе мидея но вземи от новата серия клас А на фреон 410, към 500лв. и нещо без монтаж по принцип е хубаво да има най малко 6-10см. от тавана
Е да знам че не са толко добри. а за отстоянието питам, защото имам на разположение 50 см от тавана до секцията която е дълга 40 см
Не го завирай между секцията и тавана (ако правилно съм те разбрал). Как ще ти духа надолу? Няма ли струята да се забива в секцията? И как ще мери датчика температурата, като климатикът е вкаран в една ниша, където въздухът е с друга температура.
За Осаката изобщо не помисляи по-добре вземи Медеата,но имаи впредвид че упоменатата от теб девятка е за 35 кубиково помещение,лошото е че от четири дни цените на Midea са със 50-100 лева нагоре при вносителите което скоро ще се усети и на масовия пазар.
абе тия мидеи почнаха много да ги хвалят и всеки месец с нови цени давайте да почваме да ги оплюваме да свалят :))
да явно ще трябва да местя секцията а напоследък и аз се оринтирам към Мидеята и дано до 1 седмица не са вдигнали цените
Само там ли е възможното място, че да я местиш?
За цените на Мидея пък с какво ще се оправдаят, долара ли пак :2guns:
Отстояние от тавана го дават по документация минимално 150мм. и над 230мм от пода.
зависи коя документация гледаш за всеки модел е различно
Re: Избор на климатик и отстояние на вътрешн
Така е - различно е, на Фужитсу специално LCC, LD, LGC сериите е 5 сантиметра минимума от тавана(по инструкцията за монтаж). Дефакто и един километър да е отгоре над 5_ия сантиметър е все едно. Бягай далеч от монтажници които ти говорят с "една педя" и "ми то по принцип". За всеки модел си има черно на бяло инструкция за монтаж от производителя.
5 см е минимално за да може да се закачи вътрешното тяло
дамм в крайна сметка си взех Мидеа MSR-12HR от техното и махнах скапаната секция ;)
благодаря на всички че ми помогнахте !
Приятен ден!