Отговор: Монтаж на климатици - цени и отговорности
Тъй като съвсем скоро предстои да бъде извършен монтажа на Дайкина от подписа ми (02.08),се обръщам към запознатите със следния въпрос. С какво е добре да се затвори дупката на стената през която ще преминат тръбите? Пяна или да се подмаже, във втория случай с какво? Пяната би ли увредила и/или притиснала тръбата за свежия въздух?
Замазвай отвън и отвътре и си свиркай. Пяна не слагай. След време пакета леко ще се свие, тогава мацни малко силикон.
1 Прикачен файл(ове)
Ще искам да замажат!
Впрочем днес пристигнаха и конзолите.
Прикачен файл 20479
Конзолите кефят! Предполагам са от порядъка на 30/40 лв?
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
1 Прикачен файл(ове)
40лв бяха. Фитингите и каналите(2м) 50лв.Прикачен файл 20480
Що не взе заварени? Дай една снимка от вътрешната страна, където е отвора на болта.
Цитат:
Първоначално публикувано от
KI_YOOU
Откъде ги купи?
Бяха одрани заварките и не ги харесах. В София не разполагаха с налични и в размера който ми трябва, така че... Квот, такова. :)
В ляво фитинга от Варна, другите два, канала и конзолите са директно от вносителя на Родигас. Да не прозвучи като реклама можеш да го провериш в гугъл.
Хубави чаркове си купил, остава да го монтират както трябва.
Дай снимка. Да не се окаже,че 3к се крепят на 3мм. Не, че не може ама по-дебело по-добре.
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
Дай снимка. Да не се окаже,че 3к се крепят на 3мм. Не, че не може ама по-дебело по-добре.
3мм са напълно достатъчни за Сарарата.
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
В официалния каталог конзолите ги дават за 140кг, като са тествани и поемат безпроблемно 480кг.
1 Прикачен файл(ове)
Миланов, пия си бирата на Балкана, а ти ме караш да се връщам в Русе за една снимка. И все пак се надявам, че ще оцениш този приятелски жест. :Drinks:
Прикачен файл 20489
Аааа:) извинявай.:) Мислех, че си пред чарколяка. Понеже много мераклийско го правиш, а на тези раздвижните стойки отвора е в края и ми се искаше да видя колко е от периферията на отвора до края на ламарината. То е ясно, че ще издържи, но що пък трябва там да са 2-3мм.