Re:Външно тяло на климатик в остъклена тераса 7 на 1,5 метра
Не е ли по-добре образованието си да го демонстрираме под формата на добри обноски, а професионализма да го доказваме не чрез обиди към колегите? Мисля, че всеки е дошъл тук да общува с разумни и интелигентни хора и на никого не му е приятно да чете цели страници лични кавги и препирни, нямащи общо с темата.
Аз започнах и аз мисля да завърша :) Хора не се карайте за глупости - не исках да се получи такъв непродуктивен спор. Аз поставих този казус защото макар и логиката и науката да е против такъв тип монтаж - климатика си работи - поне зимата топли достатъчно добре. Интересно ми беше защо?! Явно въпроса е доста спорен и неможе лесно да се конкретизира и затова опря чак до кой какво образование има. Благодаря на всички които се включиха Лятото идва и аз си спирам климатика...... :ole
Подкрепям Lazar и предлагам на 27. 03 ,ако на срещата присъства модератор, да им ,, набие'' малко обръчите. :))
Отговор: Външно тяло на климатик в остъклена тераса 7 на 1,5 метра
Здравейте, имам един въпрос по тази тема свързана с монатж на външно тяло в устъклена тераса. При мене ситуацията беше такава , че нямаше къде другаде да се монтира и е монтиран в такава тераса с почти същите размери. Ефекта на студено го има климатика духа студено и охлажда цялата тераса. За момента вътре се достига желаната температура. Но въпрса ми е цитат свързан с този цитат: Moнтaж нa вътpeшнoтo тялo в зaтвopeнo пpocтpaнcтвo нe ce дoпycĸa, зaщoтo ce пpeдпoлaгa,чe тo щe oxлaдo пpeĸoмepнo въпpocнoтo пpocтpaнcтвo и нямa дa имa oт ĸъдe пoвeчe дa изпoмпвa тoплинa, а именно подчертаното. Или когато на вън е 0 или -10 или -20 градуса от къде ще изпомва топлина, да не говорим като се обледени външното тяло и почне да се тормози. Добре за терасата е ясно охлажда я , но няма ли и на вън да се получава този ефект когато е много ниска и даже отрицателна температурата ? Терасата ще държи най малко през дена по висока температура от колкото е на вън. За зимата става дума. Лятото е ясно , че става парник. И също така няма конденз през студенто.
Денем при слънчево време, когато на терасата е по-топло от колкото навън климатика ще работи с по-голяма ефективност. Но при облачно време и нощем какво става? Охлажда се терасата повече от колкото навън, от там загубите на топлина през прозорците на стаята към терасата нарастват, климатика вдига мощността, охлажда още повече терасата, и така един затворен кръг.
А денем при слънчево време вместо терасата да те изолира и да няма нужда от топлене, при тебе климатика ще работи....
Добре , тогава до колко може да падне температурата на терасата, дали може да стане 0 или -10 градуса , възможно ли е да я понижи толкова климатика? То и през нощта навън става още по студено, а и терасата не може да изолира толкова ,че да няма нужда от отопление поне при мене.
Сложи един термометър и ще разбереш колко ще падне температурата на терасата, според мене 5..6 градуса под околната. Терасата все пак взима топлина и от сградата. При мене терасата не е остъклена и държи няколко градуса над околната. От страната на климатика. На срещуположната страна не съм мерил. Какво те притеснява? Все пак може и да поотвориш прозореца за да се стопли.:)
Мисля, че за да топли при -10 или -15 градуса, външното тяло трябва да е по-студено от околната среда. А колко по-студено - да каже някой който се е сетил да го измери :)