Re:Проблем с климатик от НТТ-3
Здравейте.
Нека и аз да кажа нещо.(не защитавам никой - само споделям)
Миналата година горе долу по това време купих за по-малко от месец 5 климатика от въпросната фирма. 3 те са перфектни. Единия след 2 седмични мъки със слуховите ми органи загуби битката - имаше някакъв ужасен резонанс във външното тяло и след като пуснах запис на "собственичката" - тя изпрати монтажниците с друг климатик. Дотук и 4 са ОК. Петия климатик си работи почти перфектно, но явно има проблем - мнооооого рядко размразява. Доидоха веднъж техниците помъчиха го - ама нъцки. После времето се стопли, аз имах други задачи и така си и остана. Сега - другия месец ще отида да си платя сумата за още 1 година гаранция( може и грешно да съм се изразил) и ще уточним със "собственичката" кога ще ми изпрати хора да го отремонтират ( просто миналата зима почти не е пускан и проблема не му пречеше). Фирмата за мен е коректна(поне с мен), много съм доволен от работата и разхода на ток от климатиците, също и от монтажниците(не на последно място). Ще ми трябват още 2 клими в скоро време и предполагам пак от там ще ги купя.
Съжалявам че така се е получило със софорумеца ни, но донякъде тои сам си е виновен (не ме разбирай погрешно). Аз не икономисах 2 по 50лв за транспортни разходи и монтажниците на фирмата монтираха машините. Единия - Национала(по време на монтажа) наистина му виеше леко турбината и монтажника го разглоби, смаза и де да знам какво още - но почти спря да вие - баща ми никога не беше спал на климатик, но вече не му е проблем.Сега очаквам същия този национал да бъде пак отремонтиран. Според мен Национала не е по шумен от другите и става за спалня но това си е мое мнение.
Лек ден на всички и нека да няма повече такива теми - и клиентите и фирмите да са коректни едни към други :bravo
КЛимите бяха купени с помоща на ...........тои си знае, да не споменавам имена :Drinks:
Към момента виждаме, че фирмата продала климатика показва сериозно отношение към оплакване на свой клиент и взема мерки за отстраняване на проблема или намиране на друго приемливо решение.
Описаният проблем с виенето на мотора на вътрешния вентилатор при този климатик втора употреба е съществувал още преди да бъде продаден. Проблемът не е възникнал от действия на извършилия монтажа. Ремонтната група пристигнала за диагностициране и отстраняване на проблема е била подготвена и е сменила лагерите на мотора, като най-вероятна причина за шумът. Никой от тази ремонтна група не е изразил съмнение, че действия на монтажника са предизвикали проблема.
Всички разбираме, че е възможно понякога да съществуват подобни проблеми. Важното в случая е, че имаме правилно сериозно поведение от страна на фирмата продала климатика и са предприети действия за решаване на конкретния случай.
Очакваме да научим развитието на нещата.
Благодаря за поста, на valen 1,който единствено правилно вникна в дилемата,и непредубедено и безпристрастно обобщи нещата,а не да се търси под вола теле.Защото никой не е застрахован от подобен случай,та така,че умната и внимавайте какво си пожелавате-може да ви се сбъдне!И да- тръгнаха полека нещата,и дано да завършат добре за всички.Ще разберем.
Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal
Визирам НТТ-3 от Пловдив,от които съм взел 4 клими като третата беше дайкин с вътрешно тяло от 22ка ,а външното от 25ца.И при махането му имах глупоста да взема пак клима от тях,като монтажа го извърши човек,но не от тяхната фирма,който е работел преди при тях и го познават,и казаха че ще ми пуснат гаранция за една година.Но до тук свърши веселата част-още при пускането се чуваше доста осезаемо виене от мотора на турбината,и силно шуртене от фреона.При позвъняването ми ме прехвърляха от единия на другия магазин,като накрая собственичката ми каза,да ми го оправи този, който ми е взел парите за монтажа!И сега гаранцията от тях е един хвърчащ лист без покритие.Навярно е нормално за България да те прецакват-незнам?
Фирма НТТ-3 е доста различна от години назад Диксан и русата метла дето ти се обадила Надя си изгони клиентелата сама точно от тези кифладжийски и кокошкарски измами , климатикът е неправилно тестван при изваждане от техниците в сервизната и база може би мокро вътрешно тяло с не подсушен лагер на турбината или директна профилактика с киселина без да вадят турбината едно от 2 те е но момчето което го е монтирало няма вина , по закон длъжните за от ремонтиране на уреда е фирмата продавач НТТ-3 чиято бланка за гаранция държиш в ръцете си , когато са ти го продали е трябвало да инициират 2ричен тест по мое време изисквах да се прави 2 ри тест за по-дистанцирани монтажи
Митак да те питам вярно ли е това, че тая русата вече няма дял във фирмата, поне така каза единия от монтажниците. Каза че са останали само главния съдружник Николай и още някакъв ?
документално няма сега върти пици с метлата , но пак се меси и разпорежда , истината около НТТ-3 е че хубавото име го направихме един вече почти разпаднал се екип от консултанти и монтажисти и най вече Борито ако нее той , Колйо топката да е затънал в скандалните си отношения с клиенти
каня ги в Англия а и не само тях ,да видят как се превежда на Български думата - КОРЕКТНОСТ част от което, 30 дена мъни бек или .... аз подмених цял плазмен телевизор защото не ми хареса дистанцйоното че не хваща под ъгъл на трансмитера повече от 80 градуса представям ако се наложи да пиша по ворума, че не ми работи климатика може и кралицата да ми се обади по Life support от форума
Митак да те питам още нещо, верно ли е, че единия от шефовете ходи лично до Япония да избира стоката, която се слага в контейнерите или това са малко градски митове и легенди, защото казаха, че за това имали толкова нови втора ръка ? Иначе мерси за инфото :)
Да бе, Еди! Питай го и за мармота...
Еми ако някой може да даде, честно и безпристрастно обективно мнение за тая фирма, то това е Митака. Той като бивш служител би трябвало да е наясно, ако иска ще отговори, ако иска няма. Аз си питам колкото мога, пък получавам отговори, колкото той иска да ми даде :) Реално аз за сега съм доволен от фирмата и пращам и други хора, съответно колкото повече инфо имам, толкова по-добре, да не говорим, че от форума има и доста други, клиенти на фирмата, които сиг също се интересуват.
Хипер неправдоподобно звучи това, дето Борето пътувал до Киото, за да ги избира климите една по една... Като дини, едва ли не... :))
Иначе и аз съм/бях клиент на НТТ. Поне, докато една много "любезна" кака, не ми вдигна на няколко пъти телефоня. :2guns:
Нямам забележки, нито към машините, нито към монтажите. Ама не може, като се обадя за да купувам климатик, да се чувствам все-едно се опитвам да им продам...
Да да точно до Япония ходи , нарисувал си е планината Фуджи в гаражът на село , в Япония че не ходи не ходи обаче прави опасни японски хватки като му дойдат данъчни.И научна фантастика владее, да несе измества темата само да ви кажа, имахме много голямо желание да издигнем това име на една гаражна фирма в едни складове и до днес стъпват в кал ,локви и от фирма с шепа мангали за разтоварване на контейнера да я издигнем до база с складове и халета като Атаро клима имах както и аз така и колегите с инструментите ЖЕЛАНИЕ за едно различно отношение, но с циркови артисти за собственици се стигна до тук от климатици в пицария
Що тъй лошо мнение какво сати сторили!
Я Я недей така драматично
По писаното от тебе разбирам ,че не работиш вече за нея пък и едвали щеше да ги топиш така