Как да следим за правилния монтаж на климk
Би било добре за мен като за потенциален клиент а и всички след мен да ни стане по ясно какво трябва да се случи при монтажа по етапи, кое е правилно и кое не е.
Аз съм човек който не разбира нищо от тези техники и да речем си купя климатик и дойде да ми го монтира човек или екип..искам да знам какво е важно да се спази…..
От сорта: (правилния ред на нещата)
- Желателно е да се направи първо дупката за тръбния път ….
- Важно ли е да е спазено нивото между двете тела ? може ли де едното по ниско от другото?
- Прочетох тук някъде че е желателно да се навият тръбите за по дълъг тръбен път за да не се чува фреона?
- Има ли вероятност да ми изтеглят R410 и да набухат R22?
- Какво представлява вакумирането , на кой етап се прави?
- Тръбите мисля че не се огъват на ръка
- Нивелацията , стойките, тампоните
И още каквото се сетите………….
Re:Как да следим за правилния монтаж на климатика си
Като минимум, вземаш до себе си ловна пушка, пистолет(не въздушен) или в краен случай бухалка( но не гимнастическа), може и по едро куче. Нещо от изброените да е в стаята докато се монтира ...ей тъй на .......за респект.
Цитат:
Първоначално публикувано от ya
Като минимум, вземаш до себе си ловна пушка, пистолет(не въздушен) или в краен случай бухалка( но не гимнастическа), може и по едро куче. Нещо от изброените да е в стаята докато се монтира ...ей тъй на .......за респект.
И пак ще те иэпързалят.
Цитат:
Първоначално публикувано от boiski
Ок явно или е скучна темата или "деликатна".
Темата, нито е скучна, нито деликатна, но имаме цял ряздел, в който ще намериш отговори на въпросите си https://forum.setcombg.com/index.php/board,95.0.html
Не виждам смисъл да ги дъвчем отново :)
Jackas, направо удряй катинара. И аз съм на това мнение, че има доста писано по тези въпроси във форума. Иска се малко търсене.
Re:Как да следим за правилния монтаж на клим
Преместете я в правилния раздел, моя е грешката. Да има много писано.... но аз не намирам нищо което съвпада с това което питам.
Мисля, че тази тема може да се изчерпи с най много 3 до 5 коментара стига някой да седне и данапише всичко за монтажа и точка
Re:Как да следим за правилния монтаж на клима
Да, темата определено е много размита, особено коментара с бухалката и пистолета! Все пак сме 21в.