Монтаж на два климатика на една тераса
Здравейте, става въпрос за тераса 4м. на 1.5м неостъклена с 3 стени, откритата част има парапет(решетка) до пода. В момента на едната стена имам монтиран климатик 9-ка, на срещуположната искам да ми сложат 12-ка. Ще има ли проблем за тяхната работа при отопление и охлаждане при условие, че ще духат един срещу друг на разстояние 3.5 метра. Предварително благодаря
Re:Монтаж на два климатика на една тераса
Не, няма да има проблем. Само, че имай предвид, че тавана на терасата ти с времето ще се замърси доста от въздуха който превъртат машините, а и самите машини ще се замърсяват по-бързо.
Aleksandars , благодаря за отговора.
И още един въпрос- допуска ли се външното тяло да е по-високо монтирано от вътрешното, искам вътрешното да е на 1.70м от пода, пък външното на 2.50м?
Сякак може монтажа,и Сашо е прав-ще се замърсяват много терасите,а и зимата от конденза ще тече чернилка от мърсотията и комините.
Здравейте ПАК,
изникна ми още един въпрос. В стаята където ще е климатика слагам предстенни обшивки с каменна вата, може ли тръбите към вътрешното тяло да се прокарат под гипсокартона във ватата- няма ли да има конденз или нещо подобно? И ако някой има идея как е най-добре да се монтира вътрешното тяло върху гипсокартона, все пак е 10 кг? Предварително благодаря.
Няма проблем да са зад картона.