Монтиране на йонизатор (озонатор)
Здравейте,
Притежавам няколко стари модели климатизатори, на които желая да монтирам йонизатори, с цел отстраняване на неприятни миризми от вътрешните им тела. Мисля да ги монтирам непосредствено пред решетките на капаците им, в полуразглобен вид, ако е необходимо. Интересувам се от две основни неща:
- Има ли на пазара такива устройства с възможно най-плосък размер;
- ще оказва ли неблагоприятен ефект по-голямото разстояние на йонизатора от вътрешия изпарител (40 - 60 mm.), в смисъл, дали генерираният озон няма да се е разпаднал, докато достигне топлообменника, където трябва да работи.
Всякакви идеи и съвети са добре дошли. Нямам проблеми с електрониката и механиката. Предварително благодаря на отзовалите се.
Отговор: Монтиране на йонизатор (озонатор)
Монтирай там откъдето засмукват въздух.Това е важното.Обикновенно това е отгоре на вътрешното тяло.
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Здравейте,
желая да монтирам йонизатори, с цел отстраняване на неприятни миризми от вътрешните им тела.
Не това е предназначението на йонизаторите.
Производителите на Панасоник и Тошиба твърдят, че вградените йонизатори (плазма филтри) подтискат развитието на плесени и образуването на неприятни миризми във вътрешните тела. Софтуерът на климатизаторите им също е съобразен с това. Това ме кара да се замисля за преоборудване на старите ми вътрешни тела...:confused:
То йонизатора и плазма филтъра,нямат много общи черти.
Затова единият модул е поставен на входа на вътрешното тяло,а другият на изхода.Дъвкани са много тук из форума...
И аз не успявам да открия разликата между плазма и плазма в горните линкове. :)
Въпреки това, бих си сложил една плазма на твое място.