как се монтира външно тяло с цел най-малко шум и вибрации
Здравейте,
как е най-добре да се монтира външното тяло: преди или след топлоизолацията?
Може ли да се сложи някакъв абсорбиращ материал между стойките на външното тяло и стената за да се намалят вибрациите после?
В момента ми монтираха само стойките и мислим да сложим външното тяло след като се завърши топлоизолацията след 1 седмца - това правилно решение ли е?
Мерси за отговорите!
Отговор: как се монтира външно тяло с цел най-малко шум и вибрации
Дали е правилно, зависи от дължината на стойките и дебелината на изолацията.
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Дали е правилно, зависи от дължината на стойките и дебелината на изолацията.
ами питам по-скоро дали ако е върху топлоизолацията ще се чува по-малко външното тяло.
Зависи от външното тяло, има тела дето се чуват и през три улици. Има и други, които и да седиш до тях не се чуват.
Ако стойката е върху изолацията, то при стягане на анкърните болтове би трябвало изолацията да се смачка и пак да опре в стената. Поне така си мисля.
Моето хитачи го плеснаха директно върху 5 см. стиропор, който само бях измазал без мрежа(икономията е....)! Въпреки, че бях предупредил и се надявах да подложат нещо или да изрежат под стойките-ми отказаха! ... Съответно поддаде в долната част:huh: и климатика се наведе напред, та се наложи да човъркам под стойките и подложих трупчета!
1 Прикачен файл(ове)
На мен ми се наложи да си монтирам сам допълнителна стойка, за да не падне външното тяло на дайсейкай 5. Смених тампоните и нивелирах всичко наново. фиксирах и тавата. Много внимавайте на кого възлагате монтажа, за да не боли после!
Ако изолацията е изработена свястно и с хубави материали, никакви проблеми няма за стойките, не могат да спукат шпакловката и мазилката.Ако монтират стойките предварително, да са от дългите, да няма после зор с монтажа и да има място зад климатизатора.
Повечето изолации, които съм гледал, как ги поставят, са на топки и след това дрънчат на кухо. За тях въобще не съм сигурен, че може да издържи натягането на стойките. На моята тераса слагах изолация и там държах да е на гребен. Тя по-може да издържи на натиска.
Цитат:
Първоначално публикувано от
edi1
Ако изолацията е изработена свястно и с хубави материали, никакви проблеми няма за стойките, не могат да спукат шпакловката и мазилката.Ако монтират стойките предварително, да са от дългите, да няма после зор с монтажа и да има място зад климатизатора.
Еди, проблемът не е в изолацията, а в малката товароносимост на стойките, които някои големи фирми предлагат. При мен започнаха да се огъват!
Да, това също е проблем на стойките.Преди 10-ина години, като си правих изолацията на едната от стените на къщата, накарах монтажниците първо да ми измерят и монтират стойките и да ми пробият отвора в стената, без да правят монтаж на машините или да пускат тръбите.Накарах ги да сложат от най-големите стойки с дълго рамо.Външното на тогавашната машина си беше тежичко.Стойките бяха от студено огънати профили, накъде дебелина 1,5-2 мм на стоманата по спомен.После през лятото си работих изолацията.Свалих стойките, махнах праховата боя около сглобките, преварих с електрожена шевовете, направих допълнителна заварка тук-там и направих ново покритие на изчистените места.После ги върнах на стената и си ги нивелирах аз.Моята обработка още не е мръднала, докато праховата боя на някои места е олюспена вече.
Иначе при качествено направена изолация, никакъв проблем да се захванат стойки върху нея.И Крали Марко трудно ще опропасти изолацията при натягане.