Отговор: Монтаж на Sanyo SAP-HS22N проблеми
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
ТРВ работи като капилярна тръба с динамично променяща се дължина (електромеханичен дросел-вентил, с електронно управление). Простичко казано. Ако не е наред, няма да се наблюдава картината, която ни описваш. Освен това, има защити, които сработват при налягане около и над 3,8 MPa (61 градуса). Термисторни. На няколко места. Това, което съм написал по-горе е нужно, за да те успокои и накара да бъдеш по-критичен към това, което мериш и начина, по който го правиш. Другите колеги ти дадоха някои насоки.
Успех в начинанието :)
Извинявам се, вероятно съм сбъркал с градусите. Най-вероятно са били 57 а не 67. Утре ще ги замеря пак.
Имам гаранционна карта, договор, касов ордер и квитанция към него. Но това не ми е много в помощ.
Климатика си духа топло, всичко е наред. Даже човека ми сподели че можел да вакуумира без никаква допълнитлна техника, само климатика и той с голи ръце.
Това възможно ли е наистина?
Цитат:
Shraika
Даже човека ми сподели че можел да вакуумира без никаква допълнитлна техника, само климатика и той с голи ръце.
И къф е тоя - Човекът-Глътка? Братчет, ти на колко си годинки, че още вярваш в супер-герои? :)
Цитат:
Kasap
И къф е тоя - Човекът-Глътка? Братчет, ти на колко си годинки, че още вярваш в супер-герои? :)
Те тоа требва да е СуперСмук
:))
Скоро не бях чувал за подобна щуротия. Дял да вакумира с голи ръце?!? Добре, че поне не иска да вакумира с "голи крака", че не се знае какво ще се случи...
"Даже човека ми сподели че можел да вакуумира без никаква допълнителна техника, само климатика и той с голи ръце."
Чак сега осъзнавам какво съм написал, вероятно го заслужава. Разсмях се до сълзи. :)) Явно ми повлия късният час.
Но това е самата истина каза ми го по телефона, аз допълних само с голи ръце. Ако някой има нужда от вакуумиране :001_icon16: , мога да дам телефона му, за да сподели тайната си с повече хора.
Щом имаш документи за съкровището, изчакай до февруари и виж как ще се държи. Не се занимавай с тях.
според мен се има предвид продухване с фреонец на трасето .. това може да обясни и заскрежената линия по средата :)
Вънка е 20С, задал съм му 27С. От 30мин върти като луд и гълта 1225 вата. Входящата тръба не може да отлепи повече от 52С. Външната пита е топла като околната температура, никъде няма по студено местенце. Ефективността му никаква я няма. Мисля че трв-то е отворено прекалено много и не вдига достатъчно налягане. От там ефективността е ниска, само го върти тоя фреон. За сравнение пуснах мидейката на 28С, след 10 минути консумацията и спадна на 450 вата, това е почти минимума и като консумация, ако достигне зададената температура спира. Тя дори не е с трв, а с капилярка.
Днес погледнах размерите на стаите по проект. Оказа се че стаята със саньото е 13,4кв/м, а тази с мидейката 15кв/м.
Извинявам се предварително, че ви досаждам отново.
Тази машина, ако мине едно качествено обслужване и проверка, ще работи по различен начин.
Как ще вдигне 31 бара компресора и как ще консумира 1200W, ако ТРВ-то е отворено? Защо сравняваш кон с кокошка? Защо не оставиш машината на 22 градуса и не спреш да я чоплиш? :mad:
Вместо да описваш неадекватната работа на машината си помисли за други техници, които да я обслужат извънгаранционно.
Цитат:
dodo_pv
Как ще вдигне 31 бара компресора и как ще консумира 1200W, ако ТРВ-то е отворено? Защо сравняваш кон с кокошка? Защо не оставиш машината на 22 градуса и не спреш да я чоплиш? :mad:
Сърбят ме ръцете все още. Не достатъчно затворено трв, или количеството фреон не е в норма? Явно работи машината ама голям зор вижда. Нали я видях за момент какво може, температурата стигна 57С и консумацията отиде на 700 вата. А външната температура беше къде по ниска 8С, но това се случва рядко.
Съседа има познат техник каза че за 80лв ще я вакуумира и презареди с килограм фреон. Добре ли е като цена и какво още е хубаво да провери?
Защо не спреш да четеш какво пиша, явно ти влияя зле :BigGrin . После ще си го изкараш на някой друг, а за това ще съм виновен аз. Гледам че си от Пловдив, ако имаш свободно време мога да те черпя бира. Времето е чудесно ще обикалям с велосипеда.
С положителни емоции и добро настроение:
Ангел
Проблемът частично се корени в непознаването ти на начина на работа на ТРВ и връзките му (и между) температури на изпарение, кондензация, външна и вътрешна температура, задание, обороти на компресора и тн.
Най добре е да се източи вакумира и налее с точното количество фреон. Сега като знаеш че това не направено винаги ще го мислиш. Тук във форума има човек който може да ти извърши тази услуга възможно най адекватно.
Цитат:
AC_From_Hell
Проблемът частично се корени в непознаването ти на начина на работа на ТРВ и връзките му (и между) температури на изпарение, кондензация, външна и вътрешна температура, задание, обороти на компресора и тн.
Разбира се, так е. Опитвам се от началото на темата да измъкна подобна информация от някой. Ще ми от полза да науча нещо ново, поне ме насочете къде да прочета.