Търся Свестен майстор за монтаж на климатик ASY-B12LDC
Здравейте,
Търся свестен майстор в София за монтаж на въпросният климатик. Историята е следната:
В неделя го свалих от стария апартамент (ползвал се е 3 години и доста време е седял без да е включван въобще. Преди да го демонтирам се чуваше неприятен шум от двете тела, който може да видите тук: https://goo.gl/photos/TzsaBNf97ARqKNhT6 . Иначе охлажда без проблеми, но шумът ме притеснява и ще се радвам ако може да се оправи. Монтажът е необходимо да се извърши на няколко етапа (ако разбира се проблемът на климатика не е сериозен и не обезсмисля цялата гимнастика) тъй като на стената на която ще бъде закачено външното тяло предстои поставяне на топло-изолация.
Благодаря предварително.
Отговор: Търся Свестен майстор за монтаж на климатик ASY-B12LDC
Качва го майстора, който го е свалил.
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Качва го майстора, който го е свалил.
Едва ли някой ще се съгласи да монтира свалена така машина. При демонтаж се записват параметрите на работа на машината. Ходи след това доказвай, че машината не е била пътник. Така ме караха да свалям едно Уруро, работело супер добре, пък се оказа, че няма грам фреон. ;)
Ако не ти пука, качи му го на човека. Вероятно няма вече фреон, или не е събрал всичкия, или е заминал компресора, ако го е събирал прекалено дълго. Най-много да те набедят за калпав майстор. Свиркай си :)
Така,
Благодаря за мега-полезните мнения. Намерих фирма, която се съгласи да извърши горепосочената услуга. Относно подмятанията на додо, че го качва майстора, който го е свалил, малко да посмята колко майстори биха се съгласили да пътуват София-Пловдив, за монтажа, демонтажа при това няколко пъти, и това на каква цена, след това да сметне евентуален разход по отстраняване на проблема и накрая да прецени струва ли си това за 7 годишен климатик с неясен статус.
Иначе бях инструктиран как да го демонтирам, като разбира се напълно съм наясно, че всички евентуални поражения, които съм направил са си за моя сметка и естествено бих си платил да се отстранят след това.
Аз не случайно написах свестен майстор в заглавието...
Радваме се, че помогнахме! За това е форума. Работата на питащия е да смята и изчислява, додо не е ясновидец :) Свалящият машината може много да минимизира допълнителни ремонтни разходи и време, другия път пак ще помогнем, ако попиташ преди това.
Успех с машината!:)
Аз не чух странните звуци,чух нещо ,което е вследствие на струята въздух при записа с телефона...всичко е нормално за мен.Вече дали и как си събрал фреона - само ти си знаеш...успех.
Звуците се слушат по време на събирането на фреона, за да се знае какво да се пипне, преди да се качи пак. Така е по-евтино!
Свирят му лагерите на вътрешното,тези Панасонишки мотори колко марки климатици прецакаха...