Отговор: Проблемен монтаж?
  Щом е настроен на 30 гр. и долу да го свалите, все тая. Нищо не сте написали за квадратура /кубатура/, прозорци, изолации, регион, външни температури. Как мислите, че някой ще Ви даде читав отговор. Прочетете малко от форума и ако не Ви се изясни, попитайте, ама правилно.
  Опитвам се да разбера доколко е проблем затрудненият поток на въздух заради малкото разстояние. В книжката вече прочетох какво пише (минимум 15 см), опитвам се да разбера практиката на хора с повече опит какво показва.

Ще дам и размери на помещението и прочее след като ги измеря.
  Във форумът има много хора специалисти и професионалисти в климатичната техника. Врачките обаче са малко и не може много да им се вярва. :) Искам да кажа, че има много условия /неизвестни/. Аз например в къщи имам 3 климатика и никой не е на повече от 6 см. от тавана. Никой не е настроен на максимална температура и всички ми поддържат температура-22-23 гр., колкото и искам.
  Ясно, мерси. Ще измеря кубатурата на помещенията да видим за други причини.
  Ако мислиш че проблема е в това че е близо до тавана отвори лицевия панел частично така че да замуква от там. И виж как ще се справя. Но определено аз мисля че проблема е в избора на марката.

Sent from my K012
  Според мен не циркулира хубаво въздухът в помещението и климатикът не измерва правилно температурата.