Въпрос относно свързването на тръбите към вътрешното тяло
Здравейте, предстои ми закупуване и монтаж на климатик, обаче все още не съм избрал какъв, а искам предварително да си вкопая тръбната разводка в стената. Та въпросът ми е : при всички модели климатици ли тръбите влизат във вътрешното тяло отляво гледано отпред или не или пък при някои може и от двете страни? Не знам как стои въпроса, а както се сещате това ми е важно за вкопаването предварително на тръбите Монтажниците , които ми дойдоха на оглед за вкопаването като че ли казаха, че винаги е отляво...Да не задълбавам в разяснения, мисля , че ме разбрахте:)
Отговор: Въпрос относно свързването на тръбите към вътрешното тяло
Цитат:
Първоначално публикувано от
marqn
Здравейте, предстои ми закупуване и монтаж на климатик, обаче все още не съм избрал какъв, а искам предварително да си вкопая тръбната разводка в стената. Та въпросът ми е : при всички модели климатици ли тръбите влизат във вътрешното тяло отляво гледано отпред или не или пък при някои може и от двете страни? Не знам как стои въпроса, а както се сещате това ми е важно за вкопаването предварително на тръбите Монтажниците , които ми дойдоха на оглед за вкопаването като че ли казаха, че винаги е отляво...Да не задълбавам в разяснения, мисля , че ме разбрахте:)
На Мидейката ми има опция да изкараш тръбите от двете страни на климатика. При Хитачито има опция и надолу. Минимума, ще е да имаш възможност да ги изкараш и от двете страни.
Сега ще избираш климатик по тръбите ли? Правят се разни осморки в стената и идват от ляво.
Винаги отляво!
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
От ляво, защото има възможност при нужда от демонтаж той може да бъде направен.
Какво общо има демонтажа с посоката ? Имам климатици монтирани и отляво и от дясно.
Като тръбите идват от ляво на вътрешното тяло и са вкопани в стената връзката с конусните гайки е под пластмасовия капак. Ако тръбите идват от дясно на вътрешното тогава връзката е извън габарита на вътрешното тяло, тръбите на вътрешното се огъват на 180градуса и застават на дясно. Ако са вкопани няма демонтаж. Ако са в кабелен канал всякак става.
Сега ако има трети начин с разни кривки...не знам.