Височина от пода на подов климатик
Здравейте,
Монтираха ми Дайкин подов климатик но защото от външната страна е тераса която е по висока от нивото на стаята в пода ми сложиха вътрешното тяло на 40см от пода. Проблем ли е това за отоплението и тъй като предстои слагане на още 2 климатика има ли начин да се направи вътрешното тяло да е на пода без да се изкъртват плочките на терасата заради тръбния път?
https://photos.app.goo.gl/uPEiGMjSzQUZvkDh7
Отговор: Височина от пода на подов климатик
Новото строителство е отчайващо. Според мен няма как да се монтира ниско защото тоя маркуч дето стърчи отвън трябва да тече в посока навън, тоест да има наклон отвътре навън. Тоя висок цокъл на тврасата трябва да се дупчи , иначе няма как да стане .
Изпратено от моят SM-A528B с помощта на Tapatalk
Да затова го сложихме така за да не къртя терасата и да прецакаме хидрото. В документите за поставяне на климатика пише макс 6см от пода а при мен е 40..чудя се мн ли се губи от ефикасността на подовия климатик и дали си заслужава за другите климатици да къртя за да може да е по ниско вътрешното тяло или има някакво друго по хитро решение- четох за някакво кондензни помпи дето да изпомпват тоя конденз горе на покрива при външното тяло...нз дали може да се изпълни в моя случай.
Няма проблем.
Ще може робота спокойно да чисти под него.
Пък ако толкова не ви харесва, няма начин някой да не продава "отражател"-клапа, която да се монтира отпред в долната част и да насочва въздуха към пода. Но така климатика ще вдига доста прах от пода.
Като го ползвате 2-3 седмици ще разберете дали ви харесва или не.
Моят съвет е да го настроите на 23 градуса и да не го пипате.Такс е най-топло и икономично.
Ако спите там може и по-ниска температура.
Мерси, явно и останалите климатици по другите стаи ще се монтират така. Досега съм живял със стенни климатици и се надявам тези да ми харесат още повече но ще ги тествам следващата зима тъй като още не живеем там.
Ще ви харесат Няма по- добро от подовия модел!