1 Прикачен файл(ове)
Разстояние между климатика и тавана
Здравейте,имам климатик Дайкин FTXF 50A и ми предстои монтаж на окачен таван (растерен) та питането ми е свързана с разстоянието което трябва да оставя между климатика и новия таван?
Във форума прочетох темите но се обърках някой казва над 5см.,друг казва над 10см.,в книжката която изнамерих пък пише, че и 3(три)!см. са достатъчни.
Ще са ми полезни Вашите съвети.
Предварително благодаря!
ПП1 Климатика се използва основно за отопление
ПП1 Прилагам снимка на инструкцията според която може да е само на 3 см.(ако го тълкувам правилно)
Отговор: Разстояние между климатика и тавана
Намерете инструкцията за монтаж на дадения модел-там пише. Виждал съм за различни модели да пише 4 см., 5,5 см., 10 см. Коригирам се-Вие вече сте я намерили и не виждам какво Ви притеснява.
Благодаря Ви за отговора но както вече написах съм объркан от инструкцията и мненията,че 3 см. са прекалено малко за да работи климатика коректно на отопление.
Кокото повече, толкова по-добре.
Изпратено от моят SM-A528B с помощта на Tapatalk
Цитат:
Първоначално публикувано от
DanailG
Благодаря Ви за отговора но както вече написах съм объркан от инструкцията и мненията,че 3 см. са прекалено малко за да работи климатика коректно на отопление.
Опасявам се, че сам трябва да решите на кого да вярвате-на фирмената инструкция или..... Най-много да се наложи понякога да задавате по-високи градуси от ДУ, но едва ли е болка за умиране.
Цитат:
Първоначално публикувано от
DanailG
Е то в инструкцията не пише да са точно 3 см !
Пише разстоянието отгоре да е "равно или повече на 30 мм (3 см)".
Колега, разстоянието до тавана зависи И от температурните загуби в помещението. При голям градиент на температурата е добре да се монтира малко по-ниско, заради комфорта.
При мен единия е на 50 см от тавана - има трегер, нямам проблеми