Резултати от 1 до 2 от общо 2

Съвет за монтаж и избор на вътрешно тяло

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2023
    Мнения
    77
    #1

    Съвет за монтаж и избор на вътрешно тяло

    Здравейте ,

    Имам нужда от съвет как да процедирам с монтажа за вътрешното тяло , както и избор на какво да бъде. Не съм говорил още с фирма за монтаж , та предпочитам да питам преди да ме излъжат да взема нещо и да го монтират както те си знаят.

    Направих една скица с някаква безплатна програмка - що годе е в мащаб. Голямата стая е близо 40кв , но само 90кубика , спалнята е 12кв и 33кубика. Това е гола стая - доколкото съм чел трябва да извадя и мебелите от кубатурата , но не виждам голям смисъл.

    Става въпрос за 3ти тавански етаж от къща(цялата е моя) - външна изолация на цялата къща , стените от вътре са картон + вата 10см , на таваните 17см (каменна) - покрива битумна керемида с черна книга и осб - тоест пресовано до картона без въздух . Пода също е изолиран.Таваните са скосени и прилича на трапец - най-ниската точка са двата края ( кухня и тв ) - по 1.90см , а в средата е 2.60м равно , но само за 1м.

    Къщата е доста топла - по цял ден я грее слънцето - големите прозорци са ориентирани почти на запад ( 160градуса) , има и 2 малки велукса.Ако има слънце , дори и зимата вътре става топло без отопление. Реално климатика ми трябва за 2 неща - охлаждане , тъй като лятото става адската жега и отопление в преходните сезони - може и някой топъл зимен ден - до ранния следобяд. Реално отоплението е на локално парно и не мисля и да го сменям , въпреки ,че едва ли е по-евтино.

    От това, което виждам като опции са :
    Вариант 1: Стенен климатик , точно над бюрото ( работно е - компюютър с голям екран , офис стол и т.н - и е точно там, та да мога да хвърлям по един поглед на телевизора- тоест не ми се мести ) . Тръбите мога да ги прекарам до терасата зад гипсокартона на спалнята - тоест сравнително чисто и подредено , като при нужда ще направя една-две дупки в стената , ако се закучи нещо. Идеята ми е да прекарам голям кабелен канал зад картона и като дойдат монтажниците , да могат лесно да вкарат тръбите.Денивелация - малко над 2м , тръбен път 5м
    Като недостатък - най-вероятно няма да е особено комфортно при отопление в случай ,че работя на бюрото.
    За избор - предполагам 14ка ще ми свърши работа , като просто ще грее само голямата стая - в спалнята мога да сложа един конвектор и да го включвам 20пъти в годината , а за охлаждане предполагам при отворена врата вечерно време за 2-3 часа ще смъкне градусите дори и 14ка. Спрял съм се на нещо подобно - фуджитсу 14ка високия клас ( не дава линкове)

    Вариант 2 : Подов климатик , като тръбите са директно назад , отвън на къщата и пак завой към терасата до външното тяло. Тръбен път 5м , денивелация - около 30см. Ако се спра на подов - ще взема 18ка , тъй като климатика ще се пада на средата между вратата за спалнята и голямата стая - тоест най-вероятно. Нещо такова ми се върти в главата мицубиши хеви даймънд 18ка подов

    И сега въпроса - подовия ще може ли да завърти хубаво въздуха в двете стаи при положение ,че бюрото пречи малко и има и една колона 30х30см в страни? И до колко ще е намален капацитета за охлаждане ? Тоест ще ми свърши ли работа или не ? На това място стената е свободна , но е 1.85 и реално стенно тяло едва ли би било добре там.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    • Тип файл: png 1.png‎ (55.0 KB, 76 Прегледи)

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2023
    Мнения
    77
    #2

    Отговор: Съвет за монтаж и избор на вътрешно тяло

    Ами никой не е писал , та поне да напиша нещо , за да приключа темата ,че съм забравил да пиша.
    След малко повечко мислене , си избрах стенния вариант , а климатика 35 zs-w и така като гледам доста добре се справя , не само с голямата стая , а си позагрява и спалнята - чакам да видя как ще се справи с охлаждането. Добре ,че не се хвърлих на по-голям ,че щеше да е доста зле положението с тоя он-оф. За момента като влезе в режим доста добре си подържа заданието , но като гледам при по-топло време му е доста неадекватно управлението , но поне топли и е безшумен ( да чукам на дърво).

    Тръбите ги прекарах зад картона , като заради малкото разстояние се оказа ,че не мога да прекарам кабелен канал и си редих тръбите една по една - всяка в нейната си бяла изолация + една от черните ВиК отгоре , но реално не са в един сноп. А заради това ,че исках да стане като хората се наложи сам да си монтирам и климатика - общ тръбен път 7м и само 2 малки дупки в стените - едната зад климата , другата на терасата - свалях и едната врата по средата за по-добър изглед и достъп.

    Няколко различни фирми казаха ,че е невъзможно това дето искам , а в същото време при прекаран от мен тръбен път казах ,че няма да ми важи гаранцията , дори и те да го монтират. Та реших да си свърша всичко сам - климата от нета с доста голяма отстъпка , вакуум помпа си взех от работата , конусна дъска и др. си купих и с доста зор си го монтирах. Да се надяваме да си изкара "гаранцията"

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Монтаж на вътрешно тяло
    От cve_t във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 9
    Последно: 08-05-22, 15:49
  2. Избор на място за монтаж на вътрешно и външно тяло
    От blazarov във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 1
    Последно: 18-09-15, 19:53
  3. Място за монтаж на вътрешно тяло
    От UW във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 8
    Последно: 24-03-11, 13:09
  4. Изисквания при монтаж на вътрешно тяло
    От tottenham във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 13-11-09, 07:09
  5. Съвет за място за монтаж на външно и вътрешно тяло
    От Relute във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 24
    Последно: 23-11-07, 16:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе