Монтаж на климатик Midea All Easy Pro Nordic MSEPBU-09HRFN8-QRD6GW
Здравейте! Утре ще ми монтират въпросния климатик и имам въпрос относно монтажа на вътрешното тяло. В презентацията на климатика пише, че дренажната тръба може да бъде изведена от лявата и от дясната страна на тялото. Това означава ли, че тръбния път също може да се монтира от ляво или от дясно на тялото?
Отговор: Монтаж на климатик Midea All Easy Pro Nordic MSEPBU-09HRFN8-QRD6GW
Да
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Здравейте! Нормално ли е в тия жеги, при положение че климатика работи почти нон стоп, да не излиза конденз от вътрешното тяло. Става въпрос за същия от темата Midea All Easy Pro Nordic. Кондензационната тръба е около 4.50м.
Ако има конденз и не тече вън, то тогава ще протече вътре. Не се оплаквате от вътрешен теч по стената или дупката в стената.
Да не би да се изпарява ? Не е нормално да няма конденз.
Моите машини при стартиране, докато темперират помещенията са способни да полеят градинката. Количеството конденз е сериозно. След това намалява драстично, но не спира да капе.
Както по-горе се спомена, има ли теч по стената ?
Вътре няма никъде теч, нито от тялото, нито някъде по стените. Най- вероятно поради дължината на тръбата, е да се получава някъкво изпарение, защото се виждат какпчици в тръбата, а тя е от гофрираните /такава сложиха при монтажа/. При другият климатик тръбата от тялото е равностенна и след това е удължета с гофрирана и там си тече нормално конденза, за това попитах.
Най-вероятно другия е с по-ниска Т на топлообменника и реално той “вади” влагата.
И при мен е така - един тече като лейка, друг едвам капва…