Разстояние между външното тяло и стената
Здравейте,
Преди няколко месеца монтирах 4 климатика, като при монтажа поисках да ми сложат от по-дългите стойки, защото ще се прави изолация. Техниците на Vimax уж сложиха такива, но сега на етап стиропор разстоянието от стената до външното тяло е 7см. Предстои да се прави шпакловка и мазилка, така че разстоянието ще падне още малко. Достатъчно ли е това за машината да си работи нормално?
1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Разстояние между външното тяло и стената
Вижте схемата и сам преценете. Минимум 80 mm or more...
Аз съм с големи стойки монтирани от въпросната фирма и разстоянието от гърба на стойката до максималната възможна монтажна точка на предните тампони е 57см..
Като самите монтажни отвори на стойките са плаващи от порядъка на 20см..
Погледни външните тела къде са монтирани на стойките и дали могат да се изтеглят телата напред.
Ако не си сложил повече от 20см. изолация и са ти монтирали големи стойки, трябва да имаш достатъчно отстояние от стената.
Здравейте, благодаря за инфото. Първо това направих, гледах ги, няма как телата да се изтеглят още напред, на края на стойките са. При мен разстоянието със сигурност не е 57, много по-малко е. Днес се чух с представители на фирмата, казаха, че щом имам разстояние от стената значи колегите им са взели под внимание бъдещата изолация и са сложили от големите стойки, иначе телата щели да са зелепени за стиропора. Също така казаха, че разстояние от над 5см. до стената е достатъчно и машините ще си работят нормално и няма проблем.:confused:
https://markita.net/product/71791
Ето, да си решиш белите кахъри.:)
Цитат:
Първоначално публикувано от
ccankov73
Дали ще има дължина тръбния път да се опъне с удължителите, не се знае, а и собственика едва ли ще може да се справи сам, сигурно трябва да вика фирмата, пак едни "грешни" пари ще заминат.....
dendo33, предлагам ти друго решение:
Изолацията зад гърба на климатика +20-ина см още от ляво, дясно и отгоре я направи от фибран с по-голяма плътност , по-тънък от стЕрЕопора :) с който ще правиш изолацията.
Само не знам при такова малко разстояние зад климатика как ще ти "омрежат" и шпакловат изолацията. Ако могат да ти свалят тялото, ще е по-добре и за климатика и за изолацията.