Mitsubishi scm50 zs-w мулти-въпрос
Здравейте.Може ли комбинация на мултисплит Mitsubishi scm50 с вътрешни тела Mitsubishi Premium 20ка(стая 15,5 м2) и 35ца(стая 23,5 м2).Другото,което се чудя е 20 ката premium в стаята от 15,5 м2 и diamond 25-ца в стаята 23,5 м2.Двете стаи са ново строителство троен стъклопакет и външна изолация 10 см стиропор.М2 на стаите са като се празни.При поставена кухня,дивани и гардероб ,квадратите на стаите ще станат други.Чудя се,защото не ми се ще машините да са преоразмерени и да работят on/off.
Отговор: Mitsubishi scm50 zs-w мулти-въпрос
Аз бих заложил на 25ZS-W и 20ZS-W или 20ZSX-W и 20ZS-W.
Аз не мисля, че е правилно вътрешните да са под номинала на външното.
Ако ще са 25 и 20, то по-добре сложи 45ца външно и без друго 50ката спокойно се справя в 60+ квадрата.
Rakeem, при избор на вътрешни за опредено външно, не се гледат само мощностите на външното или вътрешното тяло... Има си таблици с различни мощности в зависимост от избора на вътрешни.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
Rakeem, при избор на вътрешни за опредено външно, не се гледат само мощностите на външното или вътрешното тяло... Има си таблици с различни мощности в зависимост от избора на вътрешни.
А ще бъде ли преоразмерено ако сложа 35 ца премиум в стаята ,която е 23,5 м2.Питам,защото всички фирми за монтажи ми казват ,че 25 ца премиум няма да се справи на отопление на 23 м2.За 25 даймънът казаха,че евентуалнооо можело да свърши работа но пак с условия.Та с 20ка премиум в стаята 15,5м2 и 35 ца в тази 23,5 м2.Външно scm50 ka.Вашите мнения са ми много полезни,защото тези дни ще поръчвам.
35 -ца в ~23 m² e мазохизъм. Това прочетохте ли го?
Цитат:
Aleksandars
Аз бих заложил на 25ZS-W и 20ZS-W или 20ZSX-W и 20ZS-W.
Цитат:
Aleksandars
35 -ца в ~23 m² e мазохизъм. Това прочетохте ли го?
А на един приятел са препоръчали и той се е съгласил на 35ZS-W за спалня 13.5 кв. :(
Цитат:
HRS9
А на един приятел са препоръчали и той се е съгласил на 35ZS-W за спалня 13.5 кв. :(
Значи твоя приятел в скоро време да го очакваме във форума да "благославя" Митсубишито. Въпреки, че за "благославяне" са тези "специалисти" които са му препоръчали тази 12 за тази малка стая.И на мен едно време така ми препоръчваха 12, но вече бях прочел доста неща от форума и си взех 9 и сега не се оплаквам във форума!
Цитат:
GLARYS
Значи твоя приятел в скоро време да го очакваме във форума да "благославя" Митсубишито. Въпреки, че за "благославяне" са тези "специалисти" които са му препоръчали тази 12 за тази малка стая.И на мен едно време така ми препоръчваха 12, но вече бях прочел доста неща от форума и си взех 9 и сега не се оплаквам във форума!
Вече втора година го използва и напук на очакванията е много доволен.Честно казано и аз съм изненадан но е факт.90% от продавачите в България препоръчват 12-ки за всички видове жилищни помещения.