Отговор: Свързане към улук
Вариант е да си платите на алпинист, да се спусне и да направи подвързването. Не вярвам да излезе по-скъпо от вишка.
Баси! Не е трябвало през 40-те да се урбанизира селянина. (Третият етап на урбанизацията на България)
Хайде всички на село. Там хората нямат такива проблеми.:))
Ами не е готино, ако държиш магазин в сградата, отвсякъде отгоре да ти капят климатици ! Не знам дали е задължително по закон, но от гледна точка на доброто възпитание, е силно препоръчително !
Цитат:
Първоначално публикувано от
stivi
Ами не е готино, ако държиш магазин в сградата, отвсякъде отгоре да ти капят климатици ! Не знам дали е задължително по закон, но от гледна точка на доброто възпитание, е силно препоръчително !
Съгласен съм, но моя казус не такъв. Тръбите са изнесени достатъчно, че да капе в тревата около блока. За 8 години оплаквания не съм имал.
Както и да е, ще си търся фирма да ги върже към улика.
Цитат:
Denisx
Тръбите са изнесени достатъчно, че да капе в тревата около блока. За 8 години оплаквания не съм имал.
Тогава, на твое място аз ще се ослушвам и няма да правя нищо, а ще чакам от общината да ми направят предписание, а не да слушам този или онзи........
Във Варна масово са така и няма проблеми ............
Цитат:
Palev
Тогава, на твое място аз ще се ослушвам и няма да правя нищо, а ще чакам от общината да ми направят предписание, а не да слушам този или онзи........
Във Варна масово са така и няма проблеми ............
В страната на бай ти ганя български всеки се услушва вместо да е сносен съсед. После политиците били лоши.
Ако даден магазин няма навес, при обилен дъжд "пораженията" са многократно по-големи в сравнение с капещ климатик.
Казвам го като собственик на магазин, чийто климатик капе почти на входа (няма улуци наблизо).
Общината да се самосезира и да издаде предписание на природата.
Доста тъпо изказване. Природата ли е виновна, че това, което капе ще замръзне и някой човек ще се пребие. Или ти, който си решил да спестиш някой лев, като си купил битов климатик с безплатен монтаж до 3 метра, вместо професионален, който да се монтира на подходящо място, за да не създава неудобство на живущите.
Климатик 21000 бту не е битов, монтиран е 2004г, не създава неудобства на живущите защото те живеят отгоре, а климатикът е долу, най-близкият улук е на 7 м. разстояние и няма физическа възможност да се върже за него.
Ако вода от дъжда замръзне и някой се пребие, не е проблем според твоята логика, но ако водата е от моя климатик - е проблем.
Ти без да познаваш ситуацията се изказваш доста крайно - типично за дежурен лаладжия с 2700 мнения, който не е професионалист.
Темата се изчерпа и се заключва.