1 Прикачен файл(ове)
Въпрос за климатичен канал и инсталацията му
Здравейте,
Бе инсталиран климатик вкъщи без климатичен канал и завършващи елементи. Въпросът ми е дали има начин да сваля климатика (вътрешно тяло) от основната поставка (тази хваната за стената на която е окачен) без да нарушам цялостта на тръбния пакет за да инсталирам климатичния канал и нужните елементи? Просто тръбният пакет е изкл. близо до стената и не виждам как може да се случи без да се опитам да сваля климатика от стойката и да дам нужното малко отстояние от стената.
Прилагам и снимка за да е по-ясно.
Благодаря ви !
Отговор: Въпрос за климатичен канал и инсталацията му
Въпроса е, защо господата които са монтирали не са сложили и защо е даден подобен наклон на тръбния път?! Нужно е да откопчете тялото в долната част на базата и да напъхате канала който предварително е изрязана на размер. След това закопчавате тялото и слагате капачка и завършващи елементи, ако има такива.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
Въпроса е, защо господата които са монтирали не са сложили и защо е даден подобен наклон на тръбния път?! Нужно е да откопчете тялото в долната част на базата и да напъхате канала който предварително е изрязана на размер. След това закопчавате тялото и слагате капачка и завършващи елементи, ако има такива.
Честно да ви кажа и аз имам вина, защото не попитах в началото. Разбрахме се за тава, тампони и т.н. Преди края на монтажа ги попитах и за това, и започнаха да се чешат по главите. Потърсиха, имаха, но той бе 80х80 мм., което е огромно като размери и за сплит система (ако не се лъжа).
За наклона им казах, че изгл. адски много, знам,че и после става грозно, но ми отг. че трябва да има такъв за по-лесното оттичане на конденза.
Истината е,че направиха дупката в стената първо, а в последствие се сетиха,че има отзад ел. инсталация и за да я избегнат сложиха вътрешното тяло там. По-ниско идваше доста под канала, а по-високо просто нямаше как. За следващ път като изпатил ще знам какво да попитам и изисквам, но гадното е,че те са специалистите и трябваше да имат предвид тези детайли, а не аз.
Ще следвам съвета Ви и ще бъда внимателен за да не стане беля с тръбната комплектовка.
Благодаря Ви за отговора! Успешен ден Ви желая!
Разстоянието е малко и можеш да намериш друго решение. Имах подобен проблем и го реших с поставяне на ПВЦ тръба - изрязах я С - образно , напаснах я по контурите, боядисах я с цвета на стената и готово.
има и профили , които се закачат на шини , а шините на стената - тоест без задна страна
така би било най-лесно
Аз съм го правил, не е необходимо да се сваля нищо. Купува се 40 - милиметров канал. Както е писал Сашо, изрязва се по размер, сваляш след това капачето и провираш П - образния канал между стената и тръбния пакет. 2 милиметра отстояние на пакета от стената е достатъчно. После завърташ профила на 90 градуса и слагаш капачето.
Успех!