Активиране на осветление с датчик за движение
Опитвам се да намеря таванен датчик за движение, с който може да се активира осветление. Обадих се на десетина фирми за СОТ техника, които изрових от Гугъл с описание на нуждата и всички ми отговориха, че не предлагат такива датчици. Доколкото съм виждал на различни места подобни осветления, датчиците изглеждат съвсем стандартно. Четейки в нета, виждам че значение има само затварянето на веригата след сигнал за присъствие в зоната. Аз ли пропускам нещо, или десетте компании са некомпетентни и всеки датчик ще свърши работа? Ако някой е правил подобна схема и може да ме насочи към конкретен модел, ще съм много благодарен.
Re:Активиране на осветление с датчик за движение
Ами проблема е, че това са датчици за движение. Лампата ще светва, но като спреш да се движиш ще изгасне.
Julian -Напълно си прав .Естествено че като спреш да се движиш лампата ще угасне в зависимост колко време си задал да свети.Може би колегата не е формулирал точно за какво иска да ползва пир сензора.В къщи съм сложил подобен в коридора и съм много доволен вече няколко години.
От няколко години ползвам за тази цел китайски PIR датчик.Беше в комплект с прожектор за външно осветление.На самия прожектор намерих друго приложение.Датчика още го ползвам за осветлението в коридора.Има възможност за настройване на времето за действие,минималната околна осветеност и широчина на ъгъла на зоната за задействане. Цената беше народна.Купих го от Метро...
Благодаря за отговорите. Въпросът ми по-скоро е дали всеки охранителен датчик с опция за времезакъснение би свършил работа, понеже гледам, че има аналогови и цифрови и не ми е ясно дали това е от значение. Ако става, вероятно ще взема най-простия възможен на Paradox или DSC, та да е в комплект с охранителните и да не бие на очи като различен. Иначе идеята ми е същата като описаните с коридорното осветление, само че за мокро помещение.
Има такива датчици за осветление на коридори и гаражи, пригодени са и за външна употреба. Провер в "Метро" на елекроматериалите.
Много ще е интересно ако докато се къпеш в банята тока загасне :)) Недай си боже да спре и топлата вода :)
мокро помещение ≠ баня :)
Цитат:
Първоначално публикувано от glowndark
Много ще е интересно ако докато се къпеш в банята тока загасне :)) Недай си боже да спре и топлата вода :)
е нали до кат се къпеш, шe мърдаш все пак? :)
Взех от Бриколаж най-компактния възможен - монтира се в гнездо за контакт. Оказа се, че освен инфрачервения, има е и датчик за звук, и такъв за обща осветеност. Мерси още веднъж за съветите.
да те светна не се монтира в контакт а на мястото за ключа на лампата!после вътре има едни малки тримерчета с които се настройва чувствителност светлина звук и време,много внимавай с тях! трябва да ползваш малка плоска отверка а не кръстата, защото се чупят много лесно и сензора отива на боклука
Цитат:
Първоначално публикувано от marto68
Този има ли възможност да се регулира при какво ниво на осветеност да сработва и колко време да държи включено?