ударна бормашина инструкция и експлоатация
Здравейте купих си една ударно пробивна бормашина малко стар модел моля Ви запознайте ме с нея тънкости как се работи свредла за бетон какви патронника е до 13 мм развива се с ключ.На нея отляво до патронника има едно лосче пише 1 и 2 положение отдоге има друго с едно чукче само а над дръжката има някакво маховиче до от 1 до 7 какво е това знам че е и двускоростна .Запознайте ме с тънкостите .Благодаря Ви
Re:ударна бормашина инструкция и експлоатация
1 и 2 превключват двете скорости, чукчето включва/изключва ударното действие, а потенциометъра от 1 до 7 намалява плавно оборотите електрически, но пада и мощността. Елтос ли е марката - корави машинки
Към изчерпателния отговор на Lazar бих добавил, че дори и с видиеви свредла бетон едва ли ще пробиеш, тухла може. За бетон си има перфоратори. Честита машинка! Не спомена каква е марката.
Цитат:
Първоначално публикувано от valat111
Към изчерпателния отговор на Lazar бих добавил, че дори и с видиеви свредла бетон едва ли ще пробиеш, тухла може. За бетон си има перфоратори. Честита машинка! Не спомена каква е марката.
Бетон се пробива САМО с видиеви свредла и ударно действие. И със слаба машинка със свредло 6мм доста работа можеш да си свършиш в къщата. За домашни нужди не е необходим перфоратор! Няма никакъв смисъл да се изхвърля човек и да си купува "Макита" или "Хилти", което да му послужи да си окачи някоя картина или да си закрепи шкафче в банята.