Здравейте,
Искам да запълня парапета на терасата ми, да не ми духа в краката. Може би с някакви PVC плоскости.......не знам.
Преглед за печат
Здравейте,
Искам да запълня парапета на терасата ми, да не ми духа в краката. Може би с някакви PVC плоскости.......не знам.
Закалено стъкло.
поликарбонат
Определено с поликарбонат става най-добре.
Явно не сте виждали със закалено стъкло. Качество и цена да не говорим спрямо поликарбоната. Всеки си има вкус, но не съм видял тераса с перила от поликарбонат(сигурност никаква), а със стъкло се правят много тераси. Поликарбоната трябва да го пази като яйце, а ако има и малки деца......
моята тераса е с френски прозорци (до земята) и преди време се чудех дали да сменям стъклото със закалено или с поликарбонат
непрозрачността на поликарбоната не ми допада, но цената е по-приемлива
на закаленото стъкло цената е соленичка (около 80-100 лв/кв.м)
третият вариант беше прозрачно фолио, което се лепи на стъклото и го прави много трудно чупливо
накрая нищо не направих, но ако парите и прозрачността не са проблем, съм категорично за закаленото стъкло
в този случай обаче прозрачност не се гони, така че поликарбонатът е за предпочитане
Парите са проблем. Не ме интересува прозрачност, предпочитам да не се вижда нищо:wink:. Но изгледа на фасадата трябва да остане непокътнат. Някакви плоскости в междутръбните места от вътрешната страна. Вертикалните тръби са на около 80см.
абе за една година няма да се разпадне и да го отвее вятърът ;)
а и не мисля, че останаха кой знае колко други прозрачни алтернативи... (освен може би армиран найлон за оранжерии... и не го казвам с насмешка, а напълно сериозно)
Миналата година си реших подобен проблем с 4 мм прозрачен кафяв поликарбонат. Излезе ми наполовина, колкото обикновено стъкло. Платното с размери 6000х2100 ми струваше около 100 лв с доставката. Тогава и аз се чудех с какво да си направя терасата. Бях против използването на стъкло, първо защото е по-тежко, второ защото е по-опасно.
Най-бюджетното решение е армиран найлон с УВ защита.Бюджетното решение е поликарбонат.Само да се внимава с монтажа, страната с УВ защита трябва да е към слънцето, сиреч навън.Тогава изкарва с години.Качественият вариант е флоатно/закалено/стъкло.1 кв. метър 6 мм флоат е 65 лева.
Вместо n на брой малки летви с разстояние помежду им, много краен и евтин вариант е цяла плоскост от същия материал. И лист от гипсокартон може, стига да ти се занимава с довършителни дейности след това - шпакловане и измазване от вътрешната страна. Но заради тръбите отзад ще е по-сложно и ще иска повече материали. Надали ще е особено евтино накрая.
Това при условие, че не се търси прозрачност. В 80% само по себе си е цялостна замяна на парапета.