Мултифункционален електроинструмент - Bosch , Skil 1470 AA или Raider RD-OMT01
Някой ползвал ли е някоя от тези марки инструмент. За премахване на лепило от балатум в панелка. Коридор и кухня. Слагали са доста С200. Имат приставка - шабер точно затова я дават. Цената е различна за всичките.
Ако сте имали допир с такава машинка ще съм задължен за съвет. Понеже го изчуквам и става доста бавно. И не знам евтината дали ще свърши работа или да взема бош.
райдер
Отговор: Мултифункционален електроинструмент - Bosch , Skil 1470 AA или Raider RD-OMT01
Цитат:
Първоначално публикувано от
strashnia123
Някой ползвал ли е някоя от тези марки инструмент. За премахване на лепило от балатум в панелка. Коридор и кухня. Слагали са доста С200. Имат приставка - шабер точно затова я дават. Цената е различна за всичките.
Ако сте имали допир с такава машинка ще съм задължен за съвет. Понеже го изчуквам и става доста бавно. И не знам евтината дали ще свърши работа или да взема бош.
райдер
Ползвам го (Райдъра) от 3+ години, но не интензивно. Обикновено режа фугите на плочки или тях, където не може с шлайфа. Също и ГК (перфектно), дърво, фазер и т.н. Шлайфа добре по ъглите.
Наскоро му сменяха моторчето - 20 лв.
Би ти свършил работа, но не трябва да бързаш. Също така, зарежда дълго.
Ако ще го ползваш само за това, не си заслужава да инвестираш повече.
При възможност качи снимки и други колеги да изкажат мнение. Може да има по-лесен и евтин начин да се справиш със задачата.
Отговор: Мултифункционален електроинструмент - Bosch , Skil 1470 AA или Raider RD-OMT01
Цитат:
prince
Може да има по-лесен и евтин начин да се справиш със задачата.
Кореселин? :)
Балатума го махнах, но остана лепилото. С чукче , тесла и шпакли го махам перфектно , но много бавно. И изморително. Не ми се ще да повреждам замазката. Ще се лепи гранитогрес. С корселина ще се обгазя. Покритието е 1-2мм на места. Ако ще свърши работа ще го поръчам има и на ток , няма да взимам с батерия. Има бошове в продавалник за по 100лв. Въпроса е дали ще го изтърже. Като гледам рекламите е супер , но дали е истина.
Да, супер е. И ще го изстърже. Със шибъра свалих 1/2 квадрат теракол, преди да се усетя, че съм сбъркал инструмента :)
Raider RD-OMT01 ли да взема или бош за по 100лв има в продавалник.
Цитат:
strashnia123
Raider RD-OMT01 ли да взема или бош за по 100лв има в продавалник.
Райдера е с повече инструмени. Ако можеш да рабтиш с него /не бива да се пресилва/ го отнасяй. Ако ли не - грабвай бошката. но ще трябва да й купиш шибър - към 16лв. /по спомени/.
Намерих го на добра цена Skil 1470 AA, ще ми свърши ли работа. Ще си взема шабер отделно. Поздрави!
Добре де, ако е само за премахването на лепилото не става ли с пистолет с горещ въздух?
Вземай СКИЛ-а, чудесна машина е.В ЕМАГ беше 89 лева.Джъсти ,не става с пистолета.
И с машината не става. Иска чукане. Да знае , ако някой ще се пробва.
Струва ли си според вас покупката на такъв уред? Някой намерил ли е удачно приложение или влиза в употреба само веднъж в годината... Колебая се дали да си купя,но ако ще е само да стои няма смисъл.
Аз имам един купен преди повече от година и още си седи в кутията, даже кабела му не е разгънат изцяло :D. Купих го, за да се намира ако ми потрябва някой ден.
Е,аз съм почти сигурен,че ще бъда в същото положение. По принцип обичам да имам всички уреди,но този специално така и не мога да се сетя за какво ще го ползвам.