Проблем с ел. косачка и избор на нова
Здравейте,
Имам електрическа косачка на БОШ, която ми служеше дълго време и бях много доволен от нея. Но вчера открих сезона с косенето и за първи път ми създаде проблем. Изведнъж започна да губи мощност, продължи да работи, но слабо. Загасна напълно след няколко минути и не искаше да тръгне. След 15 мин пак тръгна, но пак на слаби обороти и пак загасна. Днес не съм пробвал да я пускам.
Според вас какъв е проблема, поправим ли е или да се оринтирам към нова.
И какво ще ми препоръчате: електрическа или акумулаторна. В смъсъл, тези вторите надеждни ли са батериите, мощността ? За времето на косене е ясно, че е лимитирано. Но ако ще си спестя кабела, шума съм готов и на тази стъпка. Не искам да я взема сега и след 1г батерията да издържа 15 минути.
Не обработвам плантации, а тревни площи в двор. Не ми трябва професионална техника, това имам в предвид.
Отговор: Проблем с ел. косачка и избор на нова
И аз сума време се чудих за акумулаторна. Старата Викинг с кабел така и не се предаваше.
Накрая взех акумулаторна Щил и се родих. Ей тая https://www.stihl.bg/bg/p/kosachki-r...-al-101-146271
Стотина квадрата ги коси с 1-2 деления(от 4) от батерията - зависи колко е висока тревата.
Отговор: Проблем с ел. косачка и избор на нова
Погледни четките на мотора.