Отговор: Задължителни комуникатори за асансьори ?
Цитат:
Първоначално публикувано от
SPSt
.... Къде ли още можеш да се окажеш без обхват?:BigGrin
Навсякъде!!! Не бих съветвал никой, който залага живота си на клетъчната мрежа (особено планинари, практикуващи екстремни спортове, самотно живеещи в отдалечени райони и др.) да залагат на телефони с една SIM карта. Няма мрежа със 100% покритие, Даже и в най-добре покритите райони има радиосенки. Устройствата ни от сериите HG07, HG07A и BeeG13 мерят силата на сигнала в точката, където са монтирани. Ние препоръчваме на клиентите си ако той е по-нисък от -90dB да изберат друг оператор с по-добро покритие.
Цитат:
SPSt
А, замислял ли си се за смяна на оператора? Къде ли още можеш да се окажеш без обхват?:BigGrin
Не защото има закон, който ни задължава да имаме мобилни устройства монтирани в асансьорите.
Ми като му сложат СИМ карта на Теленор, кво праим? :)
Тези комуникатори датчик за ускорение ще имат ли? :)
Цитат:
milanov
Тези комуникатори датчик за ускорение ще имат ли? :)
Да. Когато той задейства, а в кабината има хора вместо в сервиза звъни в моргата.
Новите модели асансьори /някои/ имат малки "пропадания".
Може по честотата им да се съди за евентуален проблем в бъдеще. Това ми е направило впечатление, нов лъскав асансьор, а вози на пресекулки. Знам ли.
Цитат:
milanov
Новите модели асансьори /някои/ имат малки "пропадания".
Може по честотата им да се съди за евентуален проблем в бъдеще. Това ми е направило впечатление, нов лъскав асансьор, а вози на пресекулки. Знам ли.
Какво разбираш под "малки пропадания"? Тръгне ли един асансьор да пропада от високо се моли на Господ да задействат клиновете.
Докато се движи усещаш как олекваш за някаква част от секундата. Не съм асансьорен специалист. Може така де е направен да работи. Не знам. Но ми е направило впечатление.
Цитат:
milanov
Докато се движи усещаш как олекваш за някаква част от секундата. Не съм асансьорен специалист. Може така де е направен да работи. Не знам. Но ми е направило впечатление.
Така е! Действат физичните закони и по специално този за инерцията. Като натиснеш рязко спирачката на колата не усещаш ли как политаш напред?
Цитат:
Lupus
Така е! Действат физичните закони и по специално този за инерцията. Като натиснеш рязко спирачката на колата не усещаш ли как политаш напред?
Изби рибата - вече знаем че усещането при използването на спирачката в колата е като возенето в асансьора :thumbsup:
Цитат:
milanov
Може би имаш в предвид при тръгване поклащането или по време на движение? Някои асансьор доста подрусват...
Цитат:
ivodivo
Изби рибата - вече знаем че усещането при използването на спирачката в колата е като возенето в асансьора :thumbsup:
Може би имаш в предвид при тръгване поклащането или по време на движение? Някои асансьор доста подрусват...
Вече някой ти беше казал, че е по-добре да замълчиш и хората да те сметнат за глупав (в случая недоучен), отколкото да си отвориш устата и да разсееш всякакво съмнение в това.
Да, усещането е едно и също както при тръгването на кабината на асансьора, така и при натискането на спирачките. Справка - Първи закон на Нютон.
По време на движение. Не при тръгване/спиране. Не клатене, а пропадане/олекване.:)
Цитат:
milanov
По време на движение. Не при тръгване/спиране. Не клатене, а пропадане/олекване.:)
Точно при тръгване и при спиране усещането е най-силно. Когато асансьора се движи нормално между етажите имаш праволинейно равномерно движения и промяна на ускорението и теглото няма. Това най-силно се усеща в бързите асансьори във високите сгради.
Цитат:
Lupus
Вече някой ти беше казал, че е по-добре да замълчиш и хората да те сметнат за глупав (в случая недоучен), отколкото да си отвориш устата и да разсееш всякакво съмнение в това.
Да, усещането е едно и също както при тръгването на кабината на асансьора, така и при натискането на спирачките. Справка - Първи закон на Нютон.
Глупи айде стига с личните нападки - сравнението ти със спирачките научен метод ли е какво е? А и не е изцяло вярно. Сети се сам в кой случай не е вярно... Аман от хейтърството ти! Че и лайкнат пост ти - майтап си ти голям...
Нали няма да продължаваш с обидите?
Цитат:
ivodivo
Глупи айде стига с личните нападки - сравнението ти със спирачките научен метод ли е какво е? А и не е изцяло вярно. Сети се сам в кой случай не е вярно... Аман от хейтърството ти! Че и лайкнат пост ти - майтап си ти голям...
Ами нека друг, който разбира от физика поне на ниво 7 клас да ти обясни нещата, щом се съмняваш в законите на Нютон.