Резултати от 1 до 3 от общо 3
Like Tree1Одобрявам
  • 1 Post By hristoslav2

Фотоепилатори

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,406
    #1

    Фотоепилатори

    Напоследък гледам, че мъже търсят фотоепилатори. Било за подарък на жената или за лична употреба...
    На българският пазар масово се предлагат моделите на Philips, за това се порових и открих малко информация за тях.

    Търсите безболезнен и невероятно ефективен начин за премахване на космите по тялото?
    Ако сте имали достатъчно главоболие от редовното премахване на космите по тялото чрез бръснене или кола маска, може би е време да се заемете сериозно с епилацията и вместо това да инвестирате в IPL устройство за домашна епилация.

    И така, как работи? Предлагат се два вида машини за домашна употреба, лазерно отстраняване и IPL, или интензивна импулсна светлина. Лазерното премахване е насочено към пигмента на косъма и кожата (меланин) във вашите фоликули; лазерният лъч се превръща в топлина, докато преминава през косъма, а след това се абсорбира от меланина, присъстващ в космения фоликул. Топлината убива „клетките в корена“, от които расте косъма. На практика това поставя фоликула във фаза на покой, което означава, че растежът на косъма постепенно намалява.

    Фотоепилацията се основава на принципа на селективната фототермолиза. Топлината уврежда космения фоликул в корена му, което предотвратява повторен растеж с течение на времето. Лазерът работи най-добре на тези с тъмна коса и светла кожа (колкото по-голям е контрастът между двете, толкова по-добре), така че е неподходящ за тези с бледа коса, тъй като има по-малко меланин, както и тези с по-тъмен тен, тъй като няма контраст между косата и кожата. Когато има малка разлика между двете, кожата ви ще абсорбира светлинната енергия, която се превръща в топлина и може да причини болка, мехури и изгаряния.

    Забележка: Всеки вид лазерна/фото епилация е неефективен при много светла коса (руса, сива, бяла или червена), тъй като трябва да има висок контраст между пигмента в цвета на косата и пигмента в тена на кожата - в противен случай няма ефект.

    По същия начин, макар и да не е безболезнен, IPL е по-малко болезнен от други методи, като епилация. Подобно на лазера, той унищожава корена на косъма с течение на времето, което означава, че ще ви трябва по-малко сесии с течение на времето. Той обаче е далеч по-малко ефективен от лазера, тъй като енергията, която произвежда, се излъчва чрез различни светлинни вълни, което го прави по-разсеян и по-малко мощен - но това обикновено го прави по-евтин от лазерните процедури. Поради начина, по който IPL удря кожата, интензивността и скоростта на резултатите ще варират при отделните индивиди.

    Колко често трябва да го използвате? За успешна епилация първите четири процедури трябва да се правят на всеки две седмици; вероятно ще можете да видите резултати почти веднага, с минимален растеж на косата и общ растеж с много по-бавни темпове. За да поддържате резултатите си, трябва да правите сесии на всеки четири седмици. След около осем процедури за докосване трябва да използвате устройството си само на всеки шест месеца, за да останете без косми в желаната зона. За разлика от това, ако трябва да правите процедури за лазерна епилация в офис, обикновено ще ви трябват минимум осем сесии с интервал между четири и шест седмици. В зависимост от клиниката и областта на тялото, която се лекува, всяка сесия може да струва между 50 и 100 лева.
    Обикновено лазерната епилация е нещо, което трябва да повтаряте поне веднъж годишно, въпреки че може да бъде повече или по-малко в зависимост от вашия тип коса.

    Но имайте предвид, че това ви спестява време, тъй като можете да съобразите сесиите си с начина си на живот и парите си и е много по-евтино от посещенията в салона в дългосрочен план, които струват някъде до 200 за цялостно лечение на тялото.

    Целият процес е наистина лесен и бърз, особено тъй като в моделите на някои марки има „интелигентен сензор за кожата“, което означава, че просто го включвате, придържате устройството към кожата си и натискате бутона „търсене“. След това устройството разпознава най-ефективния интензитет на лечение за вашия тонус на кожата и предлага нивото на лазер, което трябва да използвате (между един и пет, като петте са най-интензивните).

    Ако се изкушите да пуснете устройството, струва си да планирате кога. Есента или зимата е най-доброто време да започнете, защото кожата ви трябва да е без тен, независимо дали е естествен или фалшив. И се уверете, че имате бръснач в къщата си, тъй като ще трябва да подготвите кожата си преди и между IPL сесиите, преди да се захванете. Областта, към която се насочвате, трябва да е гладка за най-добри резултати.

    Допълнителната грижа е също толкова важна, колкото и предварителната грижа: измийте се със слънцезащитен крем след лечението (дори и в средата на зимата) и избягвайте всичко, което може да предизвика чувствителност на кожата ви, като парфюми, дезодоранти и горещи душове през първите 24 часа след процедурата.

    Преди да изберете този тип епилация, проверете цвета на кожата и косата. Много от уредите не работят, ако кожата ви е тъмна или косата е светла (руса, сива, бяла или червена). И не се изкушавайте да пропуснете ръководството, тъй като те подробно описват всички инструкции, включително къде можете и не можете да използвате машините.


    Премахването на косъмчетата преди процедурите
    За успешното премахване на нежелателното окосмяване, лампата трябва да има обект за третиране, поради което не е желателно пълното премахване на косъмчета, а е необходимо те да се обръснат ден-два преди процедурата, за да има косъмчета върху кожата, но с малка дължина. Ако дължината на косъма е по-малка от милиметър, целият процес ще бъде безполезен, а ако е твърде дълга, по-голямата част от енергията на импулса ще отиде не в луковицата на косъма, а в самият косъм, разпределена по неговата дължина и процедурата няма да има ефект. По време на фотоепилация оптималната дължина на косъма трябва да бъде от 1 mm до 3 mm. Най-лесният начин е като обръснете зоната, която ще бъде третирана, 2-3 дни преди да започнете с процедурите.


    Появяват ли се подкожни косъмчета след фотоепилация?
    Не.

    Сайтове на производители
    https://www.philips.bg/c-m-pe/hair-r...lters=LUMEA_SU
    https://www.smoothskin.com/
    https://braunshop.bg/za-neya/fotoepilatsia/
    https://silkn.eu/hair-removal/perman...d-hair-removal
    https://www.triabeauty.com/
    https://www.sensica.com/gb/product/sensilight-pro/
    https://silkn.eu/hair-removal/perman...d-hair-removal
    https://www.elos-me.com/index.php/iluminage.html
    https://www.remington.bg/epilatori/f...0-i-light-luxe
    Medisana - уреди за здраве и красота
    https://www.babyliss.com/
    https://www.beurer.com/web/us/produc...r-removal/ipl/
    https://karltonelectronics.com/ipl/



    Philips има няколко серии фотоепилатори.
    BRI - IPL със сензор за кожата и кабел
    SC - IPL с кабел
    Всички модели в дадена серия са са с еднакъв уред, а разликата е само в цвета и комплектацията - броя приставки и "подаръка".

    Philips Lumea Advanced - за употреба само с кабел
    SC 1994 - 1 приставка
    SC 1995 - 1 приставка
    SC 1997 - 2 приставки
    SC 1998 - 3 приставки
    SC 2005 - 1 приставка
    SC 2009 - 3 приставки

    Philips Lumea Essential - за употреба само с кабел
    BRI 860 -
    BRI 861 -
    BRI 862 -
    BRI 863 -
    BRI 864 -

    Philips Lumea Advanced - със сензор за кожата и употреба само с кабел
    https://images-na.ssl-images-amazon....AC_SL1000_.jpg
    BRI 920 - 1 приставка + тример ()
    BRI 921 - 2 приставки + тример ()
    BRI 922 - 2 приставки + четка Visa Pure ()
    BRI 923 - 3 приставки + тример ()
    BRI 924 - 1 приставка + четка Visa Pure ()

    Philips Lumea Prestige - със сензор за кожата, повече опции за настройка, за използване с кабел и без кабел
    https://images-na.ssl-images-amazon....AC_SL1500_.jpg
    BRI 950 - 2 приставки (Pastel pink)
    BRI 953 - 3 приставки (Silver)
    BRI 954 - 3 приставки (Lilac)
    BRI 956 - 4 приставки (Rose-gold)
    BRI 959 - 4 приставки ()

    Philips Lumea for Men BG9041 - черен с 3 приставки за използване с кабел и без кабел
    https://www.philips.de/c-p/BG9041_00...fernungssystem
    https://www.p4c.philips.com/files/b/...41_00_pss_.pdf


    https://play.google.com/store/apps/d...ea&hl=bg&gl=US
    https://apps.apple.com/ae/app/philip...l/id1037884249
    https://images-eu.ssl-images-amazon....1rTXTVy-XS.pdf

    Мога ли безопасно да използвам Lumea върху лицето си?
    Кожата на лицето е по-чувствителна и обикновено е по-изложена на слънчева светлина. Повечето модели Lumea имат специална приставка за лице с UV филтър, който предотвратява увреждането на кожата (SC1996, SC1997, SC1999, SC2006, SC2007, SC2008, SC2009, BRI950, BRI953, BRI954, BRI956, BRI959). Проверете типа си кожа, за да изберете правилната настройка за нежно, но ефективно лечение. Тъй като зоната около очите е много чувствителна, препоръчваме да използвате Lumea само под скулите, за да изключите риска от увреждане на очите. За най-добри резултати по бузите, горната устна и брадичката трябва да застанете пред огледалото, за да получите добър изглед на засегнатата област на кожата и готовата светлина.
    (Забележка: Lumea Advanced SC1991, SC1992, SC1993, SC1995 не трябва да се използват в областта на лицето.)


    Има ли дългосрочни ефекти при използване на IPL? Тази технология безопасна ли е за кожата ми?
    Професионалното лечение с IPL съществува от 25 години. Изследванията не са разкрили никакъв риск от рак на кожата или плодовитост. Няма съобщения за сериозни нежелани реакции или увреждане от продължителна употреба. IPL технологията на Philips Lumea произлиза от технологията, използвана при професионални лечения. Адаптирахме ги за безопасна и ефективна употреба у дома.
    Системата за безопасност на Lumea гарантира, че светкавици се излъчват само когато устройството е изцяло в контакт с кожата. Вграденият UV филтър гарантира, че светлината въздейства само върху косата, а не върху кожата. Ако кожата ви е твърде тъмна, цветният сензор предотвратява излъчването на светлина. Препоръчваме да използвате в добре осветена стая, за да намалите възприеманата яркост на светкавицата. Теоретично са възможни странични ефекти и усложнения, но е малко вероятно, при условие че използвате в съответствие с инструкциите и предпазните мерки в ръководството за потребителя.


    Безопасна ли е светлината от моя продукт Lumea за очите ми?
    Системата за безопасност предотвратява излъчването на светлина, ако устройството не е напълно върху кожата. Направете добър контакт с кожата, за да сведете до минимум разсейването на светлината. Никога не използвайте около очите или за лечение на вежди. Не е необходимо да носите защитни очила по време на лечението. Използвайте в добре осветена стая, за да избегнете отблясъци. Доброто околно осветление намалява възприеманата яркост на светкавицата.


    Мога ли да използвам Lumea за цялата бикини зона?
    Lumea е достатъчно нежен за цялата зона на бикини, също и за прашки или „Холивуд“ (с много тясна или никаква линия). За комфортно усещане използвайте по-ниска настройка за по-тъмни и пигментирани зони. Можете индивидуално да изберете по-ниска настройка за чувствителни зони в срамната зона, тъй като тази зона е по-чувствителна към IPL или защото използването на IPL може да е неудобно тук.


    Мога ли да използвам Lumea, ако съм бременна или кърмя?
    Не. Philips Lumea не е проектиран да се използва по време на бременност или кърмене и следователно не трябва да се използва през тези периоди. Philips като предпазна мярка, препоръчва да се избягва използването на устройството или друг метод на епилация на основата на светлина по време на бременност или кърмене.


    Мога ли да използвам Philips Lumea върху родилни петна или лунички?
    Не, никога не използвайте Philips Lumea директно върху или близо до големи бенки или лунички. Опитайте се да направите лечението около тези зони, тъй като светлинната енергия се абсорбира от пигментите на бенката. Лечението на бенки или лунички директно може да причини дискомфорт или дори изгаряния.


    Може ли IPL да има отрицателно въздействие върху здравето или плодовитостта ми?
    Не, IPL или професионалните лазерни системи нямат отрицателни ефекти върху здравето. Професионалната употреба на IPL съществува от 25 години. Изследванията показват, че това не води до рак на кожата или проблеми с плодовитостта.


    Мога ли да използвам Lumea и през лятото?
    Да, Philips Lumea може да се използва целогодишно, включително летните месеци. Трябва обаче да се вземат предпазни мерки преди и след третирането, при което тенът означава слънчеви бани. Нормалното излагане на слънчева светлина от престоя на открито не е проблем.

    Почерняване преди използване на Philips Lumea:
    * След дъбене изчакайте поне 48 часа преди да използвате Philips Lumea.
    * Не използвайте Philips Lumea, ако имате слънчево изгаряне или го използвайте само след излекуване.
    * Не забравяйте, че всеки тен потъмнява кожата.
    * Винаги се обърнете към таблицата за препоръчания тип кожа и коса и намалете интензивността на светлината, ако е необходимо, за да избегнете кожни реакции и странични ефекти.

    Почерняване след използване на Philips Lumea:
    * Кожата ви е малко по-чувствителна веднага след употреба.
    * Изчакайте поне 24 часа или докато зачервяването на кожата напълно отшуми, преди да излагате третираните зони на слънце.
    * През първите 48 часа след лечението покрийте засегнатите участъци от кожата с дрехи, когато излизате на слънце, или използвайте слънцезащитен крем (SPF 50+).


    Болезнено ли е лечението с Lumea?
    В клинични проучвания нито една от жените не е оценила лечението като болезнено (като се приемат правилни настройки на цвета на кожата и косата и следват инструкциите). Някои жени съобщават за усещания като топлина, изтръпване или сърбеж, които в повечето случаи отшумяват в рамките на няколко минути. За да се запознаете с Philips Lumea, тествайте областите на тялото, които искате да третирате, при най-ниската препоръчителна настройка на осветеността. Ако сте доволни от резултата, можете постепенно да увеличите интензивността на светлината, ако е необходимо. Лечението обаче никога не трябва да се чувства неудобно.


    Има ли странични ефекти по време на или след леченията?
    Ако използвате Lumea според указанията, не трябва да изпитвате сериозни странични ефекти.
    Въпреки това може да се появи леко дразнене на кожата:
    * Зачервяване: Появата на леко до умерено зачервяване веднага след лечението е безвредно и нормално. Това бързо отшумява.
    * Топлина: По време на лечението може да усетите топлина, сърбеж и парене или гъделичкане. Това също е нормално и ще изчезне веднага след лечението.
    Прочетете внимателно ръководството за употреба (особено списъка с противопоказания) и винаги следвайте инструкциите.
    Ако се появят други нежелани реакции, консултирайте се с лекар.


    Има ли проблеми със здравето / кожата, които пречат на използването на IPL?
    Не използвайте устройството, ако имате някое от изброените по-долу заболявания:
    -Ако страдате от кожно заболяване (напр. Активен рак на кожата) или някога сте имали рак на кожата или друг локален рак в областите, които ще се лекуват.
    -Ако страдате от съдово заболяване и частите на тялото, които ще се лекуват, имат разширени вени или вазодилатация например.
    -Ако кожата ви е чувствителна към светлина и реагира на светлина с обрив или алергична реакция.
    -Ако имате инфекции, екзема, изгаряния, възпалени фоликули, отворени рани, ожулвания, херпес, рани или лезии и натъртвания на участъците от кожата, които ще се лекуват.
    -Ако имате диабет, лупус еритематозус, порфирия или застойна сърдечна болест.

    Не използвайте устройството в следните области:
    -На брадавици, татуировки или перманентен грим. Това може да причини изгаряния или обезцветяване на кожата.
    Забележка: Този списък не твърди, че е пълен. Ако не сте сигурни дали можете да използвате устройството, моля, консултирайте се с лекар.


    Защо IPL не може да се използва върху тъмна кожа?
    Интензивната импулсна светлина (IPL) намалява растежа на косата чрез светлинни импулси, които действат върху космените фоликули под кожата. Светлинните импулси се абсорбират от меланина на косата (цветния пигмент). Следователно ефективността зависи от съдържанието на меланин в косата . Русата, сива и бяла коса не съдържа достатъчно меланин, така че IPL лечението тук няма да работи. Червената коса съдържа различен тип меланин, който не реагира на IPL.

    В допълнение, IPL изисква малко количество меланин в кожата, така че да не абсорбира светлината. Тъмните и много тъмни тонове на кожата поглъщат по-силно светлината, което може да доведе до кожни раздразнения, включително изгаряния, мехури или обезцветяване. Можете да определите своя тон на кожата / цвета на косата, като използвате цветната таблица в ръководството за потребителя и онлайн. (Забележка: Моделите Lumea SC2004, SC2005, SC2006, SC2007, SC2008, SC2009, BRI950, BRI953, BRI954, BRI956, BRI959 са подходящи за тъмни тонове на кожата. Нито един от моделите Lumea не е подходящ за много тъмни тонове на кожата.)

    Philips Lumea има сензор за тон на кожата на BRI860, BRI861, BRI862, BRI863, BRI864, BRI950, BRI953, BRI954, BRI956, BRI959, SC1981-SC1985, SC1996, SC1997, SC1999. Това гарантира, че светлинен импулс се излъчва само с подходящ тон на кожата.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 22-11-20 в 15:46.
    vesyo одобрява това.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    1,224
    #2

    Отговор: Фотоепилатори

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Напоследък гледам, че мъже търсят фотоепилатори. Било за подарък на жената или за лична употреба...
    Търсите безболезнен и невероятно ефективен начин за премахване на космите по тялото?
    Ако сте имали достатъчно главоболие от редовното премахване на космите по тялото чрез бръснене или кола маска, може би е време да се заемете сериозно с епилацията и вместо това да инвестирате в IPL устройство за домашна епилация.
    ,,,,
    Няма ли да е къде по-лесно и безболезнено/безпроблемно за тези мъже да си шприцнат малко естрогени?!

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,406
    #3

    Отговор: Фотоепилатори

    Пробвай на себе си - може и да има ефект, а сега може ли да си по сериозен и да не тролиш.
    Последните дни обикалях магазините, наблюдавайки цените и поведението на клиентите - от какво се интересуват и какви въпроси задават.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе