Re:Климатици марка '' TCL ''
Най-големите китайски производители са Гри, Мидеа, Хаер, Аукс.
Всички знаем какво им е качеството ?? Всички останали са по-малки и по презумпция с по- лошо качество. Като TCL има още поне 30 китайски фирми, като всички те едва ли заслужават отделна тема във форума. А ако някой си мисли,че има евтино и хубаво и от евтиното още по-евтино и хубаво си е проблем /негов/
Е то не винаги по- високата цена е критерий за много по- високо качество. Много от хвалените Японски климатици например се произвеждат именно в такива китайски фирми и малко от българските фирми които ги предлагат оповестяват това. Направи ми впечатление като разгеждах един сайт където продаваха Панасоник и за всеки модел имаше информация къде е произведен- Япония, Китай или Малайзия. Повечето фирми пишат Япония и точка по въпроса и ние си плащаме по- скъпо само заради името. Панасоника го дадох като пример само но това се отнася и за други марки.
В случай че някой е забравил какъв основния въпрос в тази тема моля да си го припомни и нека да не се пише на изуст.
А какъв е основния въпрос
Цитат:
Първоначално публикувано от pivar
Здравейте,
моля който има впечетления от климатиците TCL нека да ги сподели във форума.
:RTFM:
То е ясно че това имах предвид а не общи приказки, предложения или предположения.
Предполагам че не слагаш всички под общ знаменател. Както бях споменал аз не съм от разбиращите но за сметка на това питам и се интересувам. Това което съм писал се обосновава на факти и доказателства.
TCL са завод в Китай,не са стикер марка,но техниката която бълва от там е с уникално ниско качество.Ходих на ремонта на такъв,3 годишен.Нямаше преграда м/у компресора и перката.Повече няма какво да кажа.