Климатици Whirlpool - стават ли?
Здравейте,
стана ми чудно дали Whirlpool имат качествени климатици, както перални и хладилници. Преди няколко дни видях такъв на един блок и се зачудих. Дори не знаех, че имат климатици. Имам и пералня и хладилник и съм много доволен, но за климатиците ми е мътно.
Re:Климатици Whirlpool - стават ли?
И аз видях такъв външното е 100% Мидея но дали е така не мога да твърдя.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
И аз видях такъв външното е 100% Мидея но дали е така не мога да твърдя.
В смисъл, че е производство на Мидея, но с марка Whirlpool или просто са копирали? И в двата варианта качеството няма да е като при пералните явно.
УЪРПУЛ си ги поръчват в някой от заводите на МИДЕЯ и там им лепят лепенките.
Всъщност някой плаща на Whirlpool за да използва марката, а след това си поръчва на някой производител да произведе нещо. Това не се случава само при производството на климатици и даже си имаше някакъв термин.
Да, и така може да е.Пълна глобализация, един вид. :))
Цитат:
Първоначално публикувано от dkolov
Всъщност някой плаща на Whirlpool за да използва марката, а след това си поръчва на някой производител да произведе нещо. Това не се случава само при производството на климатици и даже си имаше някакъв термин.
Доколкото съм прочел от скандинавския форум "Топлинни помпи" за скандинавските страни това е Шарп.Коментират монтажници и техници, че отвътре са 1:1 повечето им модели.
За БГ може да е всичко.Те тук сме туземци... :god
Значи да обобщя - следващата ми пералня и хладилник сигурно ще са отново Уърпул, но климатика отново ще е Дайкин.
Естествено, защото пералня и хладилник няма смисъл да се внася от Китай - има много въздух в тях, заемат обем и транспорта става на прекалено високи цени спрямо факта, че има производство и в Европа.
Когато говорим за климатици, които отгоре на всичкото са и евтини и заради това са малки то два климатика заемат място колкото една пералня в кораба или пък три колкото един хладилник и става леко по-неизгодно за внос.
Имаме монтирани само два броя но и двата дефектираха ,на единия спука тръба при четрипътния а на другия изгоря платка тъй че за мен такъв климатик не съществува.
Цитат:
Първоначално публикувано от lavsho
Имаме монтирани само два броя но и двата дефектираха ,на единия спука тръба при четрипътния а на другия изгоря платка тъй че за мен такъв климатик не съществува.
Е, от това по-категорично мнение надали ще прочетем.
Отговор: Re:Климатици Whirlpool - стават ли?
Цитат:
Първоначално публикувано от
justify
Доколкото съм прочел от скандинавския форум "Топлинни помпи" за скандинавските страни това е Шарп.Коментират монтажници и техници, че отвътре са 1:1 повечето им модели.
За БГ може да е всичко.Те тук сме туземци... :god
линк за форума може ли