Отговор: Проблем с климатик ARGO
Явно е дошъл момента да си платиш от спестеното на всички досегашни монтажи. Дай някое фото на климатика и на схемата на свързване на проводниците.
Уф... няма оправия! Циркаджиите-монтажници, монтажниците - циркаджии... :taz
3 Прикачен файл(ове)
Ще пробвам отново
P.S. Колега касап, с касаплък ли се занимавате? Това дето работя в цирк, не означава, че съм циркаджия! Даже съм много далеч, но това е друга тема. Ако може да ми помогнете със съвет, прего! Ако не, чупката и недейте да ми спамите в темата, моля!
Платката във външното тяло
Прикачен файл 17105
Дай да видим и на вътрешното тяло какво си свързал. Тук на първо четене си разменил черния и кафявия(фаза и сигнал)
Нищо не съм разменил, на вътрешното тяло са вързани по абсолютно същия начин!<br>
L- черен<br>
N- син<br>
2- кафяв<br>
Други идеи? Ако цвета е толкова важен, мога да разменя кабелите, само дето едва ли ще ми помогне.
Това определено е инверторен климатик и ще трябва да се разбере коя марка е оригинала за да се видят грешките.
Господин Велев, ако се загледате по добре в първата снимка, това го пише и там. Да климатика е инверторен, мaрката му тук в Италия е известна, води се за една от сравнително добрите. Модела е X1 G 25 SH, 9-ка, това може да се види на снимката, затова съм я качил, за да се ориентират тези които разбират и знаят какво да търсят!
1 Прикачен файл(ове)
Надявам се това да Ви помогне:
Много благодаря! Само да попитам, климатика няма дисплей, има само три светодиода. Когато го включа, светва зеленият светодиод и тръгва вентилатора на вътрешното тяло. След известно време, минута или минута и половина, климатика се изключва и запчват да мигат и трите светодиода, зелен, син и червен. Как мога да разчета кодовете за грешка?
Второ питане, има ли някакво сходство с разчитането на грешките при автомобилите и може ли да се чистят по някакъв начин, примерно пак по аналогия с автомобилите? Задавам така въпросите, моля да ме извините, ако са глупави, защото съм автомонтьор и се мъча да направя някво сходство.
При мен не се отваря първата снимка. Но ето че Александър е намерил грешките. Грешки не се чистят като при колите а се отстраняват проблемите.
Много се извинявам, отдавна не съм влизал във форума, защото имах други главоболия. По темата, понеже ми предстоеше прибиране в България с колата, демонтирах климатика и го откарах в България при мой приятел, който се занимава с монтаж и ремонт на климатици в град Русе. Какво установи той, братята китайци, мамицата им, при монтажа на елементите на платката на външното тяло, не са поставили добре някакъв чип, който се щраква в гнездо на платката. На всичкото отгоре е залят и със силикон, за да не може да видиш нищо! Както и да е, моят приятел натиснал чипа да си влезе на мястото, дозареди климатика, защото при демонтажа, нямаше как да събера фреона от вътрешното тяло. Сега климатика работи, че се къса. Много съм доволен, вентилатора е почти безшумен!