2 Прикачен файл(ове)
Датчик за вътрешна температура.
Здр. на всички. В квартирката имаме едно китайче трео. Когато е в ауто режим мисля ,че доста ,често бърка каква е температурата на стята и не охлажда правилно. Напвил съм 2 снимки на 2та датчика във вътрешното тяло ,може те ли да ми кажете кой отчита температурата ,дали може да се провери с мултицета какво съпротивление трябва да дава.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=20168&stc=1 https://forum.setcombg.com/attachmen...id=20169&stc=1
Другото ми притеснение е ,че във кондензната вана на вътрешното тяло се задържа около 2мм конден от единия и край. Проблем ли е толкова кондез да има в нея?
Отговор: Датчик за вътрешна температура.
Dimitar Timev, когато машината работи в автоматичен режим, поддържаната температура е ~24°С. Сложете машината в режим охлаждане и вижте как работи. Датчика който е разположен върху изпарителя е този който мери температурата.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
Dimitar Timev, когато машината работи в автоматичен режим, поддържаната температура е ~24°С. Сложете машината в режим охлаждане и вижте как работи. Датчика който е разположен върху изпарителя е този който мери температурата.
Благодаря за отговора. Значи датчика е този от снимка номер 2. Може ли да се замери с мултицет този датчик?
Да, може.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Благодаря отново. А за конденза който се събира от единия край на тавичката във вътрешното тяло трябва ли да се притеснявам,
Ако тялото не е нивелирано, има вероятност да се събира. Което пък в последствие може да доведе до теч.
Цитат:
Aleksandars
Ако тялото не е нивелирано, има вероятност да се събира. Което пък в последствие може да доведе до теч.
Отича се но по малко остава във ваничката. Значи да не го смятам за проблем?
Цитат:
Dimitar Timev
Отича се но по малко остава във ваничката. Значи да не го смятам за проблем?
Колега премерих 2та датчика с мултице на 200к. И двата показаха точно 04.0к. Това добре ли е?
Ако са 5 килоомови, както повечето и са на околна температура 30гр. са добре.