Страница 15 от 39 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 584
Like Tree168Одобрявам

Термопомпа Въздух-Вода

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    2,772
    #211

    Отговор: Термопомпа Въздух-Вода

    Весели празници и на теб.

    Ето ти списък с хората за които има добри отзиви и всички си умират от кеф да оправят чуждо монтирани машини особено на клиенти с високи претенции и с вродено чувство на богове.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,604
    #212

    Отговор: Термопомпа Въздух-Вода

    Цитат Първоначално публикувано от Loser Виж публикацията
    Благодаря за изчерпателния отговор. Предполагах, че тук мога да получа компетентен и полезен съвет. Ако знаех кои фирми са читави, нямаше да губя времето на капацитетите тук. Очевидно съм сбъркал и тук могат да се намерят по-скоро насмешки. Весели празници
    Не че има значение, но това си е най-обикновен потребителски форум. Не е платен за потребители професионален форум, за да очакваш нещо специално. Отделно според мен ще е трудничко да навиеш някой да се занимава със самоделките на Геоток, но нищо не пречи да опиташ. Макар че не съм специалист, когато се губи някакво вещество от затворен обем, би трябвало да се намери основната причина - откъде се губи, а не само да се възстановяват периодично липси.
    vesod, Loser и pap1918 харесват това.

  4. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    359
    #213

    Отговор: Термопомпа Въздух-Вода

    Здравейте, имам термопомпа въздух-вода. Въпроса ми е относно БГВ. В момента съм на режим еднократно затоплане на бойлера до 55 градуса през ноща и след това дозатоляне до 45 ако Т падне под 38. Въпроса ми е кой режим е по икономичен? Да затоплям до 55 около 15:00 часа когато външната температура е най-висока или да използвам ниската цена на нощната ел. енергия.

  5. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    2,772
    #214

    Отговор: Термопомпа Въздух-Вода

    Експериментирай, но аз мисля на нощно.

  6. Novice
    Тук е от
    Feb 2019
    Мнения
    3
    #215

    Отговор: Термопомпа Въздух-Вода

    Здравейте колеги, от доста време чета в нета и накрая реших да се регистрирам във форума. За пореден път се местя да живея в друга къща и реших с един приятел да си направим комбинирамо отопление с камина и термопомпи въздух вода. Технически сме грамотни но нещата опират до много тънки сметки и понеже спориме по доста въпроси свързани с рабоитата на ТП - те, решихме да направим уред за измерване на СОР, това ни отне 5,6 месеца неуспехи и копане НО накрая успяхме.
    Много погрешна информация се изкарва на пазара за ТП и понеже няма как да се докаже какъв е реалният СОР, с това се спекулира със СТРАШНА СИЛА.
    Направихме СОР мера да измерва в реално време и да изпраща информацията в нета.
    Здобихме се с програма за изчисляване на теоретичен КОП и се получават големи разлики м-у теория и практика, почти два пъти!!!!!!
    Във спора който не можем да излезем на едно мнение Е..........
    Фреона който излиза от топлообменника, фреон вода е със близка температура до тази на водата около 20-40гр той отива до ТРВ-то или капилярката и се дроселира, а после се прегрява във изпарителя!!!!!! какво става с тази температура 20-40гр.
    Според мен просто я губим......и затова трябва да охладим фреона? спред мен!
    И затова реших на моята ТП да постава рекуператор, които усвоява една част от топлият фреон и го подава на входа на КОМПРЕСОРА.
    След време поставихме и на единият инверторен климатик рекуператор а там са два еднакви с електронни ТРВ и този с рекуператора не показа почти никакво изменение в КОП
    След известно време решихме да направим 2-ра каскада с фреон 134А която да охлажда връщащата вода от радиаторите и да загрява допълнително подаващата вода към радиаторите. Системата работи НО тази 2-ра каскада също товари сметката за електроенергия и скапва СОР
    Затова искаме да охладиме връщащата вода или фреон почти до 15 гр. но за тази цел трябва да използваме конвектори, а ние не искаме, заради гадният въздух.
    Моля споделете какво мислите от вашият опит.
    Ще се радваме да споделяме и ние
    Поздрави

    - - - - - - - - - -

    Ето малко матерял за помощ
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    pap1918 одобрява това.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2006
    Мнения
    62
    #216

    Отговор: Термопомпа Въздух-Вода

    Цитат Първоначално публикувано от VLADO 66 Виж публикацията
    Погледни и ТП на Самсунг.За Гриито нищо лошо, но трябва допълнителна защита от токови удари.Ей сега слизам от един покрив с едни големи машини.Трети или четвърти път се сменя платка на управление, я на комуникация между вътрешно и външно тяло.
    Версатито на CREE, след поредица от токови удари, успя да изгори само циркулационната помпа. Клиента ползва системата малко странно, но всеки си шета на акъла, пуска подовото само вечер + конвекторите, бързо да затопли. Подържа 35 градуса в буфера, като има и 200 л. бойлер. Сметката му била 150 лв. Къщата има 150 квадрата подово и конвектор във всяка стая. Иначе този samsung AE160JNYDEH продължи да работи и при 165 V.
    Този пост е редактиран от vesod; 04-02-19 в 20:27.
    pap1918 одобрява това.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2018
    Живее в
    София
    Мнения
    13
    #217

    Отговор: Термопомпа Въздух-Вода

    Здравейте,
    Има ли някой, който разбира, може и иска да конфигурира правилно ТП с модул за управление Dixell IC100CX. Обектът е в София

  10. Novice
    Тук е от
    Feb 2019
    Мнения
    3
    #218

    Отговор: Термопомпа Въздух-Вода

    Здравейте колеги, как на никой не му хрумна в целият форум да каже нещо по точно за тези ТП. Всички говорят за марки и за малки сметки за плащане а никой не каза с какъв СОР му работи машината

    - - - - - - - - - -

    И точно поради тази причина се хванахме с един приятел и направихме безжичен СОР-мер за да ни стане ясно какво точно се случва.
    В общи лини за да премерите колко ви е СОР-па на машината ви трябва водомер два термо сензора и ват мер.
    Така ще знаете колко ток харчи машината и колко топлина произвежда.
    Всички тези локуми дето се разтягат и то от фирми които видиш ли са на пазара от 10 години.
    Измерването на консумацията и очакваната сметка за тока е най добрия изход от това да похарчите сумати пари за скъпи ТП от известни и неизвестни фирми които ви казват че са добри а с парите за тях ще си плащате тока няколко години дори да се топлите на печки. Моля направете си труда и си премерете машините и тогава давайте отзиви.
    Моята ТП е от климатик Осака инвертор с фреон 22 от 96г сложил съм и само един рекуператор и СОРи е около 3 при температури над 0градуса

    - - - - - - - - - -

    На моя приятел ТП е с два климатика дженерали 12ки и при него СОР е под 2,5
    Работата с СОР е много тънка и е въпрос на настройка и на работна температура.
    Ако ползвате ниска температура ще имате висок СОР иначе тръгва на долу.
    Успех 1
    Този пост е редактиран от emm69; 19-02-19 в 01:02.
    Jack Krauser одобрява това.

  11. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    2,772
    #219

    Отговор: Термопомпа Въздух-Вода

    Мисля, че ivan74 показваше наскоро правена термопомпа и може би с него ще може да обмените опит. За готовите решения кой да мери COP-a? Потребителите рядко са толкова любопитни и склонни да си платят допълнителните елементи за измерване. Аз поне не съм чул за някой такъв. Освен за задоволяване на любопитството друга полза няма, пак ще си платят тока. Монтажниците тях какво ги интересува COP-a, ако го измерят ще спрат да работят и ще разубеждават клиентите си ли? Лично на мен ми е интересно да чета за вашия експеримент и се надявах да има повече хора които да се включат, но.......
    Според мен, е добре да си направиш собствена тема и да споделяш там информацията. Тази е много обща.
    pap1918 одобрява това.

  12. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,801
    #220

    Отговор: Термопомпа Въздух-Вода

    emm69 , не съм мерил cop, а и не мисля. Ако ми е нисък cop-а, няма да я спра и да стоя на студено я! [emoji16]


    Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
    Mega и pap1918 харесват това.

  13. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #221

    Отговор: Термопомпа Въздух-Вода

    И какъв е извода от експеримента - не си купувайте Дженерал, ами дърта Осака? Аз иначе съм си създал идеални условия за мерене - към контролера имам електромер (отделно от ватметъра), който мери изразходваната енергия, , след ТП имам монтиран топломер, но... топломера отказа да се върти, имам друг, но на него пък му замина батерията и не ставам мокает да я сменя и да си правя замерванията. Мога да замеря моментен КОП, мога да меря и средномесечен. Но пък дори и да ги направя - какво от това? Пак ще си платя тока и толкоз. С подово съм, кой знае какви подобрения не мога да направя. Би било интересно, ако имам и конвектори във всички стаи, да зарежа подовото за един месец и да се топля само с конвектори, за да се види разликата. Това лято мисля да сложа и в детските стаи конвектори и може да направя този експеримент. Макар че пак няма да е много меродавно, защото първо че месец с месец не си приличат и второ в двата случая отопляемата площ е различна - с конвекторите няма да топля баня и коридори

    pap1918 одобрява това.

  14.  
     
  15. Novice
    Тук е от
    Feb 2019
    Мнения
    3
    #222

    Отговор: Термопомпа Въздух-Вода

    Много ясно че ще си плащаме тока и няма да стоим на студено. Ама има чувство че съм попаднал в магазин за ТП
    Никой от вас не ми отговори на въпроса за СОР
    А тези които си купуват ТП за торба пари просто не им стиска да кажат какъв им е СОР да не би някоя стара Осака да ги надцака.
    Успех

  16. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #223

    Отговор: Термопомпа Въздух-Вода

    Е, кой да ти отговори, като никой няма безжичен КОП мер като тебе
    VanDan и pap1918 харесват това.

  17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,123
    #224

    Отговор: Термопомпа Въздух-Вода

    Нещата ще са като при стенните климатици ..ако КОП го дават примерно 4 по каталог ,при реални условия е между 2 и 3 .. то не е атомна физика

  18. Novice
    Тук е от
    Jan 2013
    Мнения
    6
    #225

    Отговор: Термопомпа Въздух-Вода

    Хора, имам съществуваща инсталация с електрическо котле и смятах и мислих и пак смятах и пак мислих, но както и да го смятам не ми излиза сметката. С подмяната на радиатори с конвектори, къртене на под за подово и покупката на ТП..Това са ужасно много кинти,....но пък мисля, че намерих решение на моя проблем. По сметки с формули и много гледане в ютуб стигнах до решението да инвестирам едни 2500лв. във фотоволтаични панели до 1500w, един постояннотоков контролер и реотан на 48v до 2,5kw и спирам да мисля за 200л бойлер или казано -70-80лв. на месец от Март до Октомври. А за зимата експеримента ще е в беча един басейн с изключителна изолация която по сметки излезе 15см от всички страни до 3 m3 вода /още не съм сметнал точно колко заради делтаТ вътре вън и подаваща връщаща/ и вътре вкарвам реотана който ще подгрява водата + серпентини и директно в инсталацията....щом американците могат да са извън мрежата с това що пък и аз да не мога...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 39 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Термопомпа вода-вода и вода-въздух
    От rkk във форум Други начини за отопление
    Отговори: 311
    Последно: 03-04-23, 19:21
  2. Отговори: 5
    Последно: 21-01-12, 19:23
  3. Продавам една нова термопомпа въздух вода
    От Tony06 във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 16-01-12, 22:26
  4. Термопомпа " въздух - вода"
    От Смехурко във форум Други начини за отопление
    Отговори: 5
    Последно: 29-12-09, 14:26
  5. Преработка на Daikin FTYN60 в термопомпа въздух/вода
    От vanko68 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 13
    Последно: 17-06-09, 17:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе