29" JVC, CRT - проблем с цветовете в ъглите
Здравейте,
Имам 29" TV - JVC, CRT и в четирите ъгъла имам проблеми с цветовете. Примерно червеното става зелено - от този род. И преди се е случвало, но след ден-два се оправяше от само-себе-си, но този път е доста упорито. Някакви идеи? Ако вляза в сервизното меню, дали ще мога да коригирам нещо?
Благодаря ви за помощта!
Re: 29" JVC, CRT - проблем с цветовете в ъглите
Degauss пробва ли? Имаш източник на постоянно магнитно поле наоколо - тонколони, силни магнити...
Degauss в стандартното меню нямам, ще потърся да видя как се влиза в сервизното и дали там има нещо подобно. Имам тонколони на около 1.5 метра отстояние, както и субуфер, а на 20 сантиметра над телевизора и усилвател. Но основното изкривяване на цветовете е в долните ъгли, затова отхвърлям усилвателя. Мислиш ли, че 1.5 метра е недостатъчно разстояние? Не съм правил размествания, а досега почти нямаше проблеми.
Ако нямаш в менюто, то има вероятност размагнитването да се включва с включване "от копчето".
Метър и половина е достатъчно разстояние.
Изключи направо щепсела на захранването, изчакай 5 минути и включи!
Цитат:
Първоначално публикувано от NO CARRIER
Degauss пробва ли? Имаш източник на постоянно магнитно поле наоколо - тонколони, силни магнити...
-при мен се получи същото (пак на 29"JVC) от забравено постоянно включено старо видео поставено под телевизора!
След като премахнах видеото от там и десетина вкл./изкл. - всичко си се оправи!В сервизното меню няма Degauss!Трябва "ръчно" да се прави
като изчакваш малко м/у две вкл./изкл. за да изстине термистора на размагнитващата намотка!
Да, както Lupus каза, но по-скоро изчакай 25 минути. ;)
Благодаря на всички за помощта. Изключих телевизора от контакта за 30 мин, след това включих и всичко беше наред. Цветовете са ок вече. Странно е, че понякога решенията са толкова прости, а сме свикнали да мислим толкова сложно ;-)
Баси, докато сега не написа телевизор, бях останал с впечатление, че става дума за монитор. :081: