Телевизор NEC проблем с картината
Става въпрос за телевизор NEC 21 инча с кинескоп.Проблема който прави е следния след пускане и няколко минутно работене на телевизора картината се свива или как да го обясня и аз не знам и се вижда само една черта в средата а останалия екран е черен,звука продължава да си върви но картината е светла тънка черта по средата и черно по останалата част на екрана.Какъв може да е проблема,кои части са прецакани и долу горе каква ще е цената за ремонта им.Много ще съм благодарен на компетентните ви отговори на всеки който знае нещо по въпроса. :Drinks:
Re:Телевизор NEC проблем с картината
Мерси колега значи си сигорен че това може да е проблема,по описанието което съм дал,не възможно друга част да се дъни.Благодаря пак за мнението,за по малко пари можем ли да говорим че за този телевизор не ми се дават много пари. :taz
Цитат:
Първоначално публикувано от jorkatacool23
Става въпрос за телевизор NEC 21 инча с кинескоп.Проблема който прави е следния след пускане и няколко минутно работене на телевизора картината се свива или как да го обясня и аз не знам и се вижда само една черта в средата а останалия екран е черен,звука продължава да си върви но картината е светла тънка черта по средата и черно по останалата част на екрана.Какъв може да е проблема,кои части са прецакани и долу горе каква ще е цената за ремонта им.Много ще съм благодарен на компетентните ви отговори на всеки който знае нещо по въпроса. :Drinks:
Само не разбрах каква е чертата,вертикална или хоризонтална?
[quote=A.L.F. ]
Абсолютно грешно предположение.
Само не разбрах каква е чертата,вертикална или хоризонтална?
Чертата е хоризонтална колега,каква може да е според теб причината за това.Мерси предварително. :taz
Писъл съм ти на ЛС.За врачуване по нета толко мога :)
Благодаря ти ама и ако кажеш долу горе една сума колко може да стува ремонта,че да знам дали въобще да се занимавам.
Ако някой друг знае за подобен проблем нещо,моля да пише.Ето прддположенията на колегата А.L.F. Щом е хоризонтална значи имаш проблем с вертикалната развивка,може да е студена спойка,исъхнали кондензатори,сега си спомних,че тези модели им избиваше отклонотелната система на кинескопа.. Ако знаете нещо повече и най вече за цената на тези части да се подменят пишете.Предварително благодаря :Drinks:
Не знам колко може да струват тези части, но те съветвам да проучиш колко струва нов 21" CRT. Дори и да не са скъпи частите не вярвам да намериш сервиз който да си играе да отваря ТВ то за по малко от 20 - 30 лв. Ако имаш сериозен проблем и трябва повече труд или ако нещо по скъпичко е изгоряло, ще надскочиш 50% или повече цената на нов. Та въпроса е дали изобщо си заслужава да се ремонтира :) ?
Минимума е 20лв.,моного зависи и на какъв сервиз ще попаднеш,имало е случай за изгорял резистор са взимали по-60-70 лв.,а цената му е стотинки,най-добре се допитай до познати които са имали отношения с някои сервизи.
Благодаря за мненията знам че новите са достатъчно евтини,но все пак исках да чуя и др. мнения :Drinks:
Ето сега една промоция ако се обадите или пишете съм готов да коментираме опции за цена продажба на отделни компуненти:
http://www.topobiavi.com/Варна/промо...adno70752.html
jorkatacool23, както е споменато по-горе - тези 21-ци Нек често имат проблеми с отклонението - поостаряха вече... Ако все пак се окаже вертикалната развивка, ремонта не трябва да е над 25-30 лв. с труд /преобладаващо... :)/. Ако е отклонението - нова намотка е неоправдано като цифра, по-добре потърси кадърен сервиз, в който "реанимират" техника, внесена от чужбина и се разберете за намотка втора употреба - стават и от някои други марки и модели 21-ци, правени на същата база. Но майстора трябва да си разбира от работата - настройката после иска опит, което автоматично ще се отрази и на парите...