-
Re:Finlux LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от lau9h
Здравейте, днес си купих телевизор Finlux 22FLHX841U от Зора, всичко изглежда добре, с изключение на един проблем - когато се опитвам да стартирам филм от флашка със субтитри, филма си тръгва, но субтитрите излизат на йероглифи. В опътването пише от менюто да се иде на Настройки-Език и оттам да натисна ОК но като ида на език и натисна ОК нищо не става, като би трябвало да се появи друго меню. Всякаква помощ ще е полезна, благодаря предварително.
В началото на темата пише:
Плейъра на Финлукс чете субтитри на български ,но само в моделите с диагонал над 32 инча от средният и високият клас. За по сигурно си качете филм на флашка и тествайте в магазина.
Все пак не пречи да пробваш - филма и субтитрите в една папка и еднакви заглавия.
-
Субитрите вървят но са като йероглифи, просто в менюто за субтитри няма български. Пробвах с руски, същата работа. Мисълта ми беше дали има място, от което да сваля друг фърмуеър с български при media browser-a. Гледах на миналите страници, че друг човек с 22 инчов има субтитри на български, което ме навежда на мисълта, че би трябвало и на този да може, все пак имаше 15 други езика и субтитри на английски вървят перфектно.
-
Ами пиши му на "лични съобщения" .
-
Би трябвало да тръгнат и при настройка за език - руски. Свържи се и със сервиза на Зора и ги попитай дали знаят решение на проблема.
Пуснал съм анкета в началото на темата. :)
-
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
Добре ще е собствениците на тази марка да не си траете , а да постнете по едно кратко ревю , че ни липсва обратната връзка за тази марка.
https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg499894
https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg506269
Не знам защо не са ги прехвърлили в новаат тема
-
tweeg, благодаря за инфото, но не всички модели на Finlux са с възможностите на твоя. :cool:Да не говорим за по-старите. Така че щом твоя може да възпроизвежда и друг формат, освен МР3 и DivX ( XviD), това показва развитие на марката, напук на противниците й. :ole
-
Цитат:
Първоначално публикувано от tweeg
Пропускът е мой - прехвърлих ги..
-
Днес обстойно разгледах на SD и HD сигнал този модел:
LED LCD Finlux 55FLHY990LPU - разбирай Vestel
http://led.tv.zora.bg/catalog/produc...dvb_t_c_mpeg4/
Представи се над очакванията ми , както в сравнение с други модели от същата марка , така и с "доказани" модели от известните марки. Влезнахме в сервизното меню и от там се разбра ,че е с матрица на Самсунг , графиката на менюто вече е съвсем различна и много прегледна има и доста възможности за настройка на картина и звук, медия плеър с БГ субтитири .Някаква видима неравномерност не забелязах , но в магазинни условия е трудно доловимо. Цената е 2699лв. , но отстъпката от 5% може да се вземе и в магазина.
Според мен този модел е много добър избор на доста ниска цена за 55" LED 2011г.
PS Може би в тази тема трябва да дойде и VESTEL , защото повечето им модели са 1:1 .
-
Може ли някой на "български" да обясни как се влиза в сервизното, че онзи превод през гугъла не го схващам много.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1315236605[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от lau9h
Субитрите вървят но са като йероглифи, просто в менюто за субтитри няма български. Пробвах с руски, същата работа. Мисълта ми беше дали има място, от което да сваля друг фърмуеър с български при media browser-a. Гледах на миналите страници, че друг човек с 22 инчов има субтитри на български, което ме навежда на мисълта, че би трябвало и на този да може, все пак имаше 15 други езика и субтитри на английски вървят перфектно.
Менютата на български ли ти излизат?
Ако ти излизат на български значи имаш кирица вкарана.
Какъв ти е файла със субтитрите?
Да не е някoй уникод файл?
-
Да ти кажа не видях точно какво набра продавача от дистанционното , но не беше нещо много сложно. ДУ даже не беше оригиналното , а универсално.
-
Цитат:
Може ли някой на "български" да обясни как се влиза в сервизното, че онзи превод през гугъла не го схващам много.
http://www.electronicspoint.com/serv...tv-t54899.html
http://www.scribd.com/doc/19384983/TV-Service-Mode
Service Mode MUTE –> OK (M) –> TVControls: cursor buttons. Store: OK (M). Exit: TV ,
-
Цитат:
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1315236605[/time]_________________________________________________
Менютата на български ли ти излизат?
Ако ти излизат на български значи имаш кирица вкарана.
Какъв ти е файла със субтитрите?
Да не е някoй уникод файл?
Да, менюто ми е на български, субтитрите са .srt, това за уникод как да го разбера? Като пускам филма на компютъра си вървят перфектно, или като залепя субтитрите за самия филм също се четат.
-
При мен като натисна Меню и вляза в Медиа браузъра има една икона за Настройки и вътре има "език на субтитри". Там избирам български, ама и на руски си вървят.
-
Както писах по-напред в другата тема, при мен на 16FLX850U в език на субтитри няма български. Но дори при настройка на руски пак излизат на маймуница. Освен това телевизора чете само .avi, които са правени саом на XviD или DivX и това си го пише и в самоите спецификации. Mpg и mp4 не вървят, пробвал съм.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
PS Може би в тази тема трябва да дойде и VESTEL , защото повечето им модели са 1:1 .
Съмнявам се че са 1:1..Правил ли си сравнение на менютата и интерфейса? Имат отделни екипи за разработка и дизайн и е логично да са на различни шасита. Освен това, по тази логика ще трябва да поставим всички марки произвеждани от VESTEL в една тема, а това са Сони, Хитачи, Финлукс, Вестел, Grundug, Crown, NEO....Ще стане голям миш-маш....