-
Re:Hitachi LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
Макар, че отдавна Хитачито не е Хитачи, все пак искам да питам за тези модели Хитачи дето сега са в Зора- и имат функция запис на USB. Освен възпроизваждане, можели да записват, но само цифрова програма, която всъщност се и гледа /избрана/ на екрана. Е добре, защо това не става с аналоговия сигнал /така ми казаха поне/ , след като има и аналалгово тв тунер. И дали е вярно все пак.
Някои има ли преки впеатления от моделите- те всички имат тази функция.
Предполагам,че тук трябва да питам, според темата. Повода- обмислям да си взема един ден такъв/ но не е задължително/ още събирам инфо. Отделно за мен марки вече няма- всичко е почти едно и също. Гледам отзиви, функции и цена. В тази връзка питам за горното. Ако има отговор ще съм благодарен за инфото.
-
-
Японско качество и надеждност повече от 100 години - На това вярвам , ама от сега на там :sad:
-
Цитат:
Първоначално публикувано от marcam
Макар, че отдавна Хитачито не е Хитачи, все пак искам да питам за тези модели Хитачи дето сега са в Зора- и имат функция запис на USB. Освен възпроизваждане, можели да записват, но само цифрова програма, която всъщност се и гледа /избрана/ на екрана. Е добре, защо това не става с аналоговия сигнал /така ми казаха поне/ , след като има и аналалгово тв тунер. И дали е вярно все пак.
Някои има ли преки впеатления от моделите- те всички имат тази функция.
Предполагам,че тук трябва да питам, според темата. Повода- обмислям да си взема един ден такъв/ но не е задължително/ още събирам инфо. Отделно за мен марки вече няма- всичко е почти едно и също. Гледам отзиви, функции и цена. В тази връзка питам за горното. Ако има отговор ще съм благодарен за инфото.
Така е при всички производители на телевизори. За да може да записваш аналагов сигнал на хард диска, на телевизора му е нужен аналогово-цифров преобразувател и нов софтуер. това ще оскъпи телевизора а аналоговият сигнал е вече на изчезване -това обезмисля и екстрата която ти искаш.
Цитат:
Първоначално публикувано от Egor
Поредният маркетингов ход...Ти вземи да поръчаш на жената да ти сготви нещо High Definition...Демек да нареже баницата на 1920х1080 парчета :)
http://blog.zora.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%...-luce-ariston/
-
Поне за мен са интересни тези промоции http://led.tv.zora.bg/catalog/produc...tachi_24h8l03/ http://led.tv.zora.bg/catalog/produc...tachi_40h6l03/ Поддържани формати: H.264, ts, XviD, mp3, mp4, JPG - те почти не ме интересуват, защото компютър с добър монитор всичко поддържа. Турското производство напоследък е на ниво - 10 годишен Watson още си работи като нов при мен,без за нищо досега да е отварян. Как да го захвърли човек... Имам и един оригинален Фунай от 1993-та - сега е на село, работи си и той ... "Марките май вече не са това, което бяха..." Та защо ли човек да не си хареса турско Нитачи!? Според мен си струва пробването, а сега дори е и изгодно. Ще ги тествам тези телевизори и дори може да ги харесам и двата - малкия за всекидневна с кухня, а големия -за хол.
-
Прав си - миналата година на IFA 2011 в Берлин, Вестел изкараха чудни модели... Не случайно някои производители сключват договори с тях за производство на ребрандирани модели.
-
Днес си купих LED LCD Hitachi 24H8L03. Да - H.264, ts, XviD, mp3, mp4, JPG реално си ги поддържа. Пробвах набързо с 3 филма - никакви проблеми с БГ-субтитрите, след настройка от менюто за БГ-език. Дистанционното е удобно и компактно. Телевизорът е претенциозен спрямо качеството на сигнала - аналоговите канали на СКАТ си изглеждат недобре и със смущения, а цифровите им повечето са кодирани. Някои немски канали не са кодирани - при тях картина и цветове са прилично добри.При клипове FULL HD 1920 X 1080 реално си проличават възможностите на този телевизор - всичко е перфектно. Очаквани са за мен тези констатации и засега се въздържам от избора на LED LCD Hitachi 40H6L03 - защото при него са видими недостатъци и на цифровия сигнал. Същите недостатъци са незабележими при сега ползвания от нас 29 инчов кинескопен Панасоник от 2005 г. Сериозно се чудя дали ни е нужна FULL HD 1920 X 1080 при липсващ телевизионен сигнал с подобна разделителна способност.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от TNN
Днес си купих LED LCD Hitachi 24H8L03. Сериозно се чудя дали ни е нужна FULL HD 1920 X 1080 при липсващ телевизионен сигнал с подобна разделителна способност.
Честито :Drinks:
В България има 3 тв програми предаващи в 1080i
- Travel HD
- Planeta HD
- Tyankov HD
-
Благодаря. Вече сме и с Нитачи - след /Фунай 1993 г/, Сони /1995 г/, Watson /2002/, Панасоник /2005/. Всички още работят. Гаранцията на Нитачито е 2 години, но може при желание при покупката да се доплатят около 40 лв за 5 години гаранционен срок.
-
Цитат:
Днес си купих LED LCD Hitachi 24H8L03. Да - H.264, ts, XviD, mp3, mp4, JPG реално си ги поддържа. Пробвах набързо с 3 филма - никакви проблеми с БГ-субтитрите, след настройка от менюто за БГ-език. Дистанционното е удобно и компактно. Телевизорът е претенциозен спрямо качеството на сигнала - аналоговите канали на СКАТ си изглеждат недобре и със смущения, а цифровите им повечето са кодирани. Някои немски канали не са кодирани - при тях картина и цветове са прилично добри.При клипове FULL HD 1920 X 1080 реално си проличават възможностите на този телевизор - всичко е перфектно. Очаквани са за мен тези констатации и засега се въздържам от избора на LED LCD Hitachi 40H6L03 - защото при него са видими недостатъци и на цифровия сигнал. Същите недостатъци са незабележими при сега ползвания от нас 29 инчов кинескопен Панасоник от 2005 г. Сериозно се чудя дали ни е нужна FULL HD 1920 X 1080 при липсващ телевизионен сигнал с подобна разделителна способност.
На ХД сигнал всеки го може :-memnon -точно при работа с лоши или СД сигнали си проличава кой какво може, а картината на немските СД канали при Скат си е идеална /за СД/ -виж ги как изглеждат на друга марка тв /Самсунг ,Тошиба ,Филипс/ . :Drinks:
-
Проверявал съм при приятели и съседи - нещата са сродни като с това Хитачи. Филипс е мониторът ми, а Тошиба е един от лаптопите у дома. Самсунг имаме хладилник, прахосмукачка и телефон. Излиза, че още е рано да сменяме този 29 инчов кинескопен Панасоник от 2005 г - да се чуди човек как все е с нормална картина при такива "странни" цифрови и аналогови сигнали...
-
Цитат:
Честито за тв-о. Хубаво е, че възпrоизвежда всичко, мен лично това ме интересува . Най-вече да се плеиват записите от старата камера на него на усб-то му де, клипове на детето и т.н. Питах за Hitachi заради функцията PVR.
Аз все още също търся причина да сменя стария 29 инчов Ковун- пак от Зора купен :) той си е 100hz дори и PIP има, И бачка вече доста години без проблем. Обаче пуснах видео от камерата която си е St.Def. на LG тв на комшия с LCD фулл хд , дори е 100Hz , 32 инча и не останах очарован от картината. Сравнително засега кинескоповия Краун се спрява по-добре. Отделно аз лично като гледам предимно новини, спорт и научните по местна кабелна, хай дефининшъна. направо не ми е приоритет. Ако добавим и това, че изкарва по-кофти картина от аналог или цифрова... май засега ще остане тежкия туч. Таман и Хитачитата да напреднат ое :)
А за "турското"- този Кроун предполагам и той е от там някъде. няма грешка вече с години. Малко встрани от темата и 2 бр. нео малки имам бачкат и те с години без повреди. Та ако и Хитачито е направено грамотно ще се преглътне, че е от Турция :)
-
Не твърдя, че възпроизвежда и чете всичко. Има си и неподдържани формати. Лично на мен не ми се изследва тази материя, защото филмите у дома се гледат на компютър с добър монитор. Няма при подобен избор неподдържани формати, при перфектно качество на картината. Това 24-инча Хитачи впечатлява с качествено възпроизвеждане на файлове записани на компютър - те са с перфектно качество. Какви ли записи аз да правя - при некачествен TV сигнал!? Някъде в инструкциите мярнах ограничение за запис до 1 GB. Скоро вместо на СКАТ ще сме ползватели вероятно на Мегалан-Спектрум Нет, разчитам да е по-добър сигнала, както и да е по-изгодно финансово. На друг адрес - само да свършат тези продължаващи вече 8 месеца цялостни ремонти на жилище.
-
Hitachi прекратява производството си на телевизори
Компанията ще продава само устройства под бранда Wooo.
Цитат:
Японската компания за потребителска електроника Hitachi заяви, че няма да произвежда телевизори от края на септември, предаде BBC.
Технологичният гигант ще сложи край на производството в Япония, след като преди две години възложи на външни изпълнители в чужбина производството на телевизори. Така компанията ще продължи да продава тези устройства, които се предлагат под бранда Wooo.
Решението на компанията е логично следствие от малко успешни мерки за намаляване на разходите и ожесточаващата се конкуренция. Още през 2008 г. Hitachi се изтегли от джойнт венчър за производство на панели за LCD-телевизори. Краят на производството на плазмени монитори се случи през следващата година, а през есента на 2010 г. бе прекратено и производството на телевизори във фабриките на компанията извън Япония. През 2010 г. компанията е на пето място сред шестте най-значими японски производители, но моделите Wooo държат пазарен дял от едва 4,6%.
Японските производители на телевизори продължават да изпитват затруднения заради силната йена и ниските маржове на печалба. Печалбите в сектора спадат заради ниската готовност на купувачите да плащат повече за по-скъпите устройства.
През миналата седмица рейтинговата агенция Moody's намали рейтингите на Sony и Panasonic, като обясни действията си със загубите в двете подразделения за телевизори.
През август стана ясно, че Hitachi, Sony и Toshiba ще слеят операциите си за производство на екрани с течни кристали (LCD), с което са на път да създадат най-голямата компания за производство на LCD екрани, използвани в мобилни телефони, камери и таблети в света. Операцията ще бъде финансирана на 70% от общата стойност в размер на 2,6 млрд. долара, от японското правителство. Обединявайки усилията си, трите компании ще завладеят повече от 20% от глобалния пазарен дял, което ще им помогне в битката срещу големия конкурент Samsung.
http://www.dnes.bg/technology/2012/0...evizori.149493
-
Vestel са договорили производството и продажбите на Hitachi. Да му мисли Европа - по всичко личи, те имат много амбициозна бизнес програма. На LED LCD Hitachi 24H8L03 ми е трудно да му намеря кусури - може би само звукът е малко слаб.