Резултати от 1 до 5 от общо 5

Проблем със StarLight 32DM2000

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jun 2021
    Мнения
    2
    #1

    Проблем със StarLight 32DM2000

    Здравейте.
    Имам телевизор StarLight 32DM2000.
    След 4 години отлична работа подсветката се повреди. Поне това е диганостиката до, която достигнах слез ръчкане известно време.
    При стартиране и със светене с фенерче в матрицата, виждам логото StarLight на телевизора, а след това и надписа - Няма сигнал, но подсветката така и не изгрява.
    След като го разтворих внимателно установих, че над светодиодните ленти има слой бял (аз го правя на) найлон, който, обаче е много здраво залепен за гърба на тв и реално не мога да стигна до самите лед ленти.
    Всички 3 броя ленти са свързани и накрая излиза един кабел с 2 проводника, които отиват в платката. На куплунга на платката измервам 48волта, което не знам дали е ОК за този модел. (без товар и т.н.).
    Въпросът ми е има ли някой гърба със светодиодите за този телевизор, евентуално с цена за продажба?
    Освен това има ли начин да махна някак това бяло покритие без да го намачкам и разкъсам, защото съм виждал на други тв, че си пада само, но тук е здраво залепено..., за да мога евентуално да стигна до ЛЕД лентите...
    Благодаря!

  2.  
     
  3. Banned
    Тук е от
    Jan 2019
    Мнения
    1,321
    #2

    Отговор: Проблем със StarLight 32DM2000

    При тази китайка най-вероятно лентите са хванати с винтчета, както и този рефлектор /белият чаршаф с дупки който равномерно разсейва светлината от светодиодите/

  4. Novice
    Тук е от
    Jun 2021
    Мнения
    2
    #3

    Отговор: Проблем със StarLight 32DM2000

    Ммм, определено е лепило, защото успявам да подгъна леко ъглите и виждам, че е залепено с дебели черти лепило
    Много кофти са го измислили - еднодневка

  5. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    1,503
    #4

    Отговор: Проблем със StarLight 32DM2000

    То и цената му е за еднодневка. 4 години за този модел е повече от изгодно.

  6. Member
    Тук е от
    Sep 2016
    Мнения
    664
    #5

    Отговор: Проблем със StarLight 32DM2000


    Преди няма месец сами сменихме LED лентите на телевизор TCL на един приятел - беше с 2 еднакви ленти по 6 волта диоди - само единият беше изгорял(на снимката с червено ограден), така че 48 волта напрежение мисля, че е нормално за подобни подсветки и е добре, че ги има - просто сменяш неработещите LED. Също TCL му нямаше и година и половина откакто го купи от ЕМАГ, сигурно още в гаранция, гледаха го на едно село и приятелят ми смяташе че е изгорял светодиод, защото често им спирал тока на село и напрежението уж играело нагоре-надолу, отказа да ползва гаранция и сам го отвори за смяна на подсветката. При неговия TCL точно този рефлектор беше залепен за ламариненото дъно с 2 (но по-тесни от 1 см) хоризонтални ленти и мисля, че не бе лепило, а силнолепящо двустранно тиксо, още 2 пластмасови щипки държаха рефлектора към дъното. Имаше опасност да го разкъса при отлепването този рефлектор с отвори за лупите на светодиодите, защото беше нещо като гланциран картон, но с подпъхване на нещо плоско тясно и с внимателно дърпане нагоре приятелят ми отлепи рефлектора от ламарината. Лентите със светодиодите бяха с болтчета и ги сменихме. После този рефлектор пак го залепихме с двустранно тиксо и щипките
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от morandis; 18-06-21 в 16:45.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе