Проблем с ТВ Хитачи-40H6C03
Здравейте на всички, нов съм тук днес се регнах.:)
Не съм много на ти с електрониката, но мисля че тук ще мога да получа някакъв съвет. Проблема ми е, че преди 3-месеца си купих въпросния телевизор от магазин Зора в София до Герена и вчера направи проблем, тв-то не иска да се включи не работи дистанционното не работи и контролния панел. Утре, ще го нося в магазина да го пуснат към сервиза си, но ако има начин това да се оправи и без техническа намеса кажете.:)
Отговор: Проблем с ТВ Хитачи-40H6C03
Пробвай това - изключи го от захранване и извади всички свързани кабели (HDMI ,антена ,скарт и т.н.) , остави го за поне 30 мин. и опитай пак.
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
Пробвай това - изключи го от захранване и извади всички свързани кабели (HDMI ,антена ,скарт и т.н.) , остави го за поне 30 мин. и опитай пак.
Ще го направя и, ще пиша какво е станало. Да не би проблема да е в това, че съм включил в един разклонител всички устройства от Мегалан плюс интернет рутера и тв-то?
Иначе разклонитела е подсилен със защити и не би трябвало да има проблем в напрежението.
п.с. Направих каквото ми казахте, но тв-то само се включи след като го вързах иначе дистанционното и контролния панел пак не работят. Явно си има проблем.:(
Носи го в магазина - те имат грижата . Имаш ли галваничен разделител на антенния кабел?
Не съм запознат с това, но мисля че нямам такова устройство или ако имам предполагам е в едно от двете устройства на Мегалан с iptv съм. Този галваничен разделител предполагам е за предотвратяване на такива токови взаимодействия между устройствата нали?
А , не съм разбрал че си с iptv :p , ако нямаш друг кабел в ант. вход - не ти трябва . Последно може да пробваш с връщане на заводските настройки .
Нищо не става, ще се носи в магазина явно. Казаха ми, че ако има дефект даден телевизор се проявява на втория-третия месец, има ли начин занапред, като купувам тв да го тествам за да разбера дали има дефекти още в началото? Аз като го купувах си мислех, че е японски а, като прочетох тук във форума се оказва, че са турски..
Цитат:
ванката
Казаха ми, че ако има дефект даден телевизор се проявява на втория-третия месец, има ли начин занапред, като купувам тв да го тествам за да разбера дали има дефекти още в началото?
Има - купуваш си мостра работила 2 месеца, ако е имало някакви проблеми , то те ще са се проявили през този период.
Добър ден на всички, оказа се че проблема е софтуерен само не разбрах, колко време, ще ме мотаят в сервиза.:)
Цитат:
ванката
Добър ден на всички, оказа се че проблема е софтуерен само не разбрах, колко време, ще ме мотаят в сервиза.:)
Ако е софтуерен - не повече от 1 ден, докато направят ъпдейта. /иначе става за 15 минути/