Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 24 от общо 24
Like Tree2Одобрявам

Телевизори BAUHN - мнения , препоръки !

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2017
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    11
    #16

    Отговор: Телевизори BAUHN - мнения , препоръки !

    По закон гаранцията е 2 години, а в Техмарт даже е три години. Без да хейтя... ама тия пичове с телевизорите нямат и сервизна база даже. Дълбоко се съмнявам, че имат право да продават с каквато и да било търговска гаранция тези уреди внос.
    Колеги, вчера разговорях в OLX с човека, който ги продава и той ми каза следното:
    Телевизорите BAUHN имат DVB-T и DVB-C тунери, но C е заключен от сервизното меню и може да се ползва само ефирния тунер на телевизора.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от crescendos; 22-03-17 в 08:13.

  2.  
     
  3. Novice
    Тук е от
    Nov 2018
    Мнения
    2
    #17

    Отговор: Телевизори BAUHN - мнения , препоръки !

    Хора, здравейте. Ровех в Гугъл относно тези телевизори. Не просто съм се осмелил, а дори си имам няколко...
    За последните 2 години си купих 2 такива и съм повече от доволен. Мога да ви кажа и защо спрямо всеки един модел за над 1000+ лева, който се продава на пазара в България до момента. Първо най-якото нещо е това, че имам 50+ 4K UHD екран! Което е повече от "COOL" !!! Като начало живея в панелка 90 кв/м и не особено големи стаи, та повече от това вече е безумие, особено като го гледаш от не повече от макс 3 метра! всяко едно у-во до момента ми се е вързало в телевизора без никакъв проблем... И така ето ви няколко минуси и плюсове...

    МИНУСИ:

    ОS: Linux based. Много важно! За тези, обичащи глезотиики това е лека (няколко) стъпки назад. Няма апликации от "облак" или магазин*. ТВ-то идва с готови за ползване YouTube, браузър, време прогнозиращ ап, файлов мениджър, новинарски ап и горе-долу това е. Сотуерните упдейти не явно не са някакъв приоритет за производителя, а от "Алди" освен да ги продават "афтърмаркет" или казано на нашенски след продажба не разчитайте на каквато и да е техническа подръжка и т.н. от тяхна страна. Препращат те към страницата на производителя, който е описан нейде из книжката / гаранционната карта. Дори да попаднете на ОС ъпдейт, той не отключва повече от процесорната мощ т.е. някакви подобрения по менюто и това е. Не разчитайте на някакви оптимизации от към начин на работа, кпд и т.н.

    CPU: Слабо. Ако говорим за използването на апликации, като например Тубата - слабо. Защо? Няма проблем с намирането на интернет. Бавно зареждане на клипове. Понякога бъгва и излиза до основното меню, често да не кажа всеки път това се случва с DLNA функцията, която работи чудесно, обаче безумния процесор, които тези хора са бутнали в това ТВ е*** м*** на целия кеф със стриминга, без значение дали е праз рутер или директен.

    Дистанционно: Супер е! обаче... Има моменти, в които чуваш клика от бутона и нищо не се случва. Т.е. трябва да натискаш... Искам да кажа ДА НАТИСКАШ ... Мен лично ме дразни това. Втория, които си купих има този пропблем с неговото дистанционо. Обаче пък първото, което е и яло и пило - няма грижи! Новата им серия са я поосрали.* Като идея е супер, обаче мжеше да добавят мишка, по-бързи бутони. Чудесно е за дистанционно на телевизор, но обърнеш ли отзад и започнеш да пишеш... Тогава настъпва ужаса! Аз лично се изнервям и ползвам клавиатура. Бавни, като усещане в началото чудесни бутони, но само до "началото"... Няма толкова гадно усещащи се копчета, може би само тези от OLX за под 70 лв., правените в покрайнините на Китай (щото ако бяха баш в Китай щяха да са качествени)..., та на границата с Китай и *****, из дебрите на степите - само те са по-гадни... Не, честно. Не е такова положението, но имайки предвид, че аз обичам да пиша бързо това не е за мен. Просто са използвали smd бутони , същите като от предната страна на пулта за управление, които са супер до момента, в които не трябва да бъдат ползвани като бутони на клавиатура.

    Response Time / Време за реакция: Слабо. Никъде не го пише. Истината е, че в менюто имаш настройки на HDMI и как да се държи. Вариатите са два - Normal и Extended. Във втория ако ползваш 4К у-во би било редно да настроиш портовете да ти работят така, обаче... GTX 1080 x2 (crossfire) 64 DDR core i9 9900k ... Стига толкова за конфига. Разбрахте ми идеята. Та -> Тази машина лагва на на ТОЗИ панел!!! Не го вярвах! Смених кабела. Оставих маса кинти за HDMI, който е над 1.5 версия, клас "А" и нищо. Смених портовете, защото на определени модели един от тях е 60 херца, а другите са на по 30 и т.н. НАДА. Нищо... Нот уъркинг. Импут лага при гейминг е цяла секунда. Достатъчно , че 'лапето насреща да се подиграва и да крещи колко сте зле в общия чат и през това да ви убият два пъти. Изнервящо е, особено на игри като Far Cry, Alien Isolation, че и дори (особено тогава) Assassin's Creed. Всъщност е особено изнервящо, защото закъснението не се спира дори в Windows среда. Мишката реагира почти малко повече от половин секунда след като съм я преместил. Една от идейте беше това да ми е монитор за машината. Да, ама надали... Нямам идея как се справя с импут лага от конзоли (X Box, PlayStation). Продадох ги и... Не смятах, че ще ми се доиграе скоро, ама ето... Та нямам и не мога да кажа нищо относно това. Може и да различно. За баш крайните потребители - има разлика!

    ПЛЮСОВЕ:

    Такааааа..... Сега идва суперското!

    Размера на екрана спрямо цената, резолюцията и генерално това, което получавате е събран в един израз: "О, да!" Наистина е кеф. Остротата на картина в заводските настройки , цветовете и наситеното черно, което е наистина доста черно!, са просто прекрасни и обикаляйки из щандовете и сравнявайки с други модели (не с тези от 3000 лв и нагоре разбира се! говорим за определен ценови клас) са направо несравними. Много приятен за гледане екран! Няма мажене/ размазване на картината. Въпреки бавното време за реакция от към херци е чук!
    А най-якото е момента , в който бутам 1 терабайт хард и го прочита за секунди. Буквално няма проблем с поддържането на големи външни носители. Напълнил съм го с 4К филми и буквално всички тръгват без никакъв проблем. Говоря за картината! Няма поддръжка на DTS и т.н. други кодеци от сорта. Обаче AC3, AAC, x264 и т.н. - никакви грижи! Разбира се ако искате повече - купувате си аудио система, която е (или поне сертифицирана) Dolby Atmos и край. Заспива киното.
    Разпознава и разните дялове по носителите, ако имате повече от един на хард например. Има разделение в менюто м/у Аудио, Видео и Снимки. Може да показва само тези или онези. Много удобно, защото не се ровиш като луд, ако имате много файлове ,, особено в голям обем хард или флаш.

    Интернет - с кабел или пък без... ??! Добро е, да. И двата ТВ-та са закачени към WiFi-а в къщи и нямам никакви проблеми.

    HDMI ARC - Да! Единия работи със саундбар на LG, а другия е закачен на Samsung (D Atmos) система. И двата са през оптичния кабел, а оплаквания към звука нямам, ама грам! В телевизора, освен че това го имате в аудио системите, умно са предвидили да включат настройки на звука като "Audio Delay" през оптиката и отделно за нормален аналогов сигнал. ТВ-то може да изкара звук едновременно и през изхода за слушалки и перз отичния кабел, което е готина опция, особено като искаш повече колони или ... а бе звук да има от където падне..! Телевизора пуска и гаси през отиката и ARC-а и управлява и двете системи и всички портове му работят чудесно.

    Тънък корпус и приятел дизайн. Опция за монтиране на стена или крачета. Не е тежък. Лека конструкция, което е предимство за сметка на повечето от този клас.

    ИЗВОД: За цената си е чудесен! Върши прекрасни неща от към гледна точка на ТЕЛЕВИЗОР! Аз лично го ползвам като монитор, защото тв-то ми е IP TV и гледам през кутията от доставчика. (Не, не съм на Мтел/А1, ТЕленор и т.н.) Доставчика ми поддържа 4К и HD канали и получавам тази картина, която искам! Чудесен е за всяко едно приложение до момента, в който искате да ползвате за монитор за компютър и постоянна работа с него. Просто няма "Game Mode" и това е. Обаче в никакъв случай не казвам, че е лош, а дори за ези пари, на фона на всичко останало и меко казано прекрасен. Аз лично го ползвам ОСНОВНО за гледане на 4К материали без да ме е страх, че няма да ми прочете осителя и т.н. Цветове и контраст на добро ниво и това е. Мои приятел има доста скъп Самсунг и направо бях бесен след като отказа да ми прочете въпросния хард, от който си гледам всяка вечер на моите телевизори.
    DLNA , който работи чудесно, стига да не започнеш да превърташ и управляваш това което гледаш от самия телевизор. Крашва често в този случай. Иначе стриминг-а работи на момента.

    Та ако някои ми каже, че съм бил направил грешка ... Не мисля! Смятам, че за това за което ги ползвам и искам цената е повече от честна!
    Истината е, че за ниско бюджетен телевизор за мен НЯМА по-добро предложение, като качество и функции. Бих го препоръчал на приятел и всъщност вече съм го направил няклко пъти! Не е случайно, че си взех и втори. Поздрави!Мързи ме да пиша повече.
    Този пост е редактиран от rouenna; 11-11-18 в 21:17.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    1,572
    #18

    Отговор: Телевизори BAUHN - мнения , препоръки !

    Абе ти вярно ли имаш компютър със "GTX 1080 x2 (crossfire) 64 DDR core i9 9900k" и "саундбар на LG, а другия е закачен на Samsung (D Atmos) система" и си си купил тия курници? Че и търсиш от тях свестни смарт функции и DLNA? Проблемите с дистанционните изобщо няма да ги коментирам. Не знам да се смея ли или да те съжалявам!
    svetlio1 и nassko1 харесват това.

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,424
    #19

    Отговор: Телевизори BAUHN - мнения , препоръки !

    rouenna
    Коментар според реда на написаното..

    ALDI няма фабрика за телевизори.
    https://www.aldireviewer.com/2016/11...tronics-bauhn/
    BAUHN Effortless Technology
    Австралииците също не правят телевизори, а ги поръчват на китайски фабрики. Естествено, че за тях няма софтуерна поддръжка.

    Живееш в голям апартамент и ползваш скъпа видеокарта, а се стискаш за адекватен телевизор и си купуваш някакво неизвестно от кого и къде произведено китайче?
    При това, явно очакваш, да са платили и 3$ за DTS лиценз? И понеже не поддържа, съветваш хората да си купят отделна аудио система? Ама разбира се, как не сме се сетили....пари бол чудим се какво да ги правим.

    Телевизора не може да пуска и спира вънъшни устройства свързани с оптичен кабел! Това може да стане само през HDMI портовете. Като управлението на външни устройства става посредством CEC протокол. Ако не вярваш, разкачи HDMI кабелите и пробвай.

    Какъв Game Mode очакваш от едно нискобюджетно китайче? Хайде малко по сериозно! За тази цел е нужен софтуерен отдел, който да разработи отделен режим на работа без каквито и да било подобрители на картината.

    Самсунга на приятелят ти е наред. Явно не знаеш, че записите от един телевизор на външен хард диск се шифроват като ключа е в самият телевизор. Същият хард диск със записите не може да се възпроизведе от друг телевизор, дори ако е същата марка. Ключа за шифроване във всяка бройка телевизор е уникален.
    Свържи диска към Самсунга и позволи на самсунга през менюто да го преформатира. Така ще се затрият всички записи но Самсунга ще може да записва и чете от диска.

    Липсата на гаранционен сервиз е достатъчна причина всеки с акъл да ги избягва.

    Щом си доволен от телевизора добре. Такъв телевизор е препоръчителен за места като кухня, детска или спалня.
    Пожелавам ти, да му се радваш дълги години.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 12-11-18 в 13:40.

  6. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016
    Мнения
    2,399
    #20

    Отговор: Телевизори BAUHN - мнения , препоръки !

    Чудесна реклама но не бих си купил.

  7. Member
    Тук е от
    May 2014
    Мнения
    196
    #21

    Отговор: Телевизори BAUHN - мнения , препоръки !

    Не виждам човека да се оплаква.Просто е споделил че за парите си,телевизорът е чудесен ,непретенциозен избор.Ако ти потрябва да смениш телевизора в спалнята или трапезарията,защо да бухаш маса пари за нещо марково?Лично мнение!

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016
    Мнения
    2,399
    #22

    Отговор: Телевизори BAUHN - мнения , препоръки !

    Това изречение почти ме убеди да си го купя - "Мои приятел има доста скъп Самсунг и направо бях бесен след като отказа да ми прочете въпросния хард, от който си гледам всяка вечер на моите телевизори."​

  10. Novice
    Тук е от
    Nov 2018
    Мнения
    2
    #23

    Thumbs up Отговор: Телевизори BAUHN - мнения , препоръки !

    Поискахте мнение за даден продукт. Написа ви го човек, който го има. Направих си регистрация само и само да отговоря на въпоросите около телевизора. От личен опит знам клко е гадно да се клебаеш или да те интересува нещо и да нямаш отговори. И какво ? Появиха се обичайните тролове.
    Купих си го, защото ми трябваше именно нискобюджетен, но с голям екран за събития. За да става за разнасяне и да не ме е яд, че блъскам из скалада няколко хиляди, но ми хареса картината за цената и споделих каквото съм забелязал хубаво и лошо.

    Следващия път няма и да се замисля да си правя труда, ама грам. Както се казва "..off"... И .. А, да... Реклама не правя, нито ги продавам, още по-малко ме интересува дали някой ще си го купи. Честно казано НЕ заслужавате и първия ред от всичко това. Другия път не питайте по форуми, ами риск печели, риск-губи.

    "ALDI няма фабрика за телевизори." - ... Е магазин, както и Lidl в България. Да, нямат фабрика. Всъщност LIDL работят със собствено производство марка - "Livergy", а къде ги правят ми е през...

    "Живееш в голям апартамент и ползваш скъпа видеокарта, а се стискаш за адекватен телевизор и си купуваш някакво неизвестно от кого и къде произведено китайче?" - Това къде, в какво и как живееш не оправдава нито една покупка, особено свързна с телевизор, което е пълно безумие, защото давайки едни пари от порядъка на 3-5/6 K лева след 2-3 години разбираш, че този модел е отживелица. По тази логика, ако ти купуваш най-доброто, защо не живееш в замък?!
    Никъде не е написано, че се стискам.

    "Телевизора не може да пуска и спира вънъшни устройства свързани с оптичен кабел! Това може да стане само през HDMI портовете. Като управлението на външни устройства става посредством CEC протокол. Ако не вярваш, разкачи HDMI кабелите и пробвай." -> Soundbar-а е свързан САМО и ЕДИНСТВЕНО с оптичния кабел и нямам пуснат HDMI до него. ДОбре дошъл да пробваш, ако не вярваш.

    "Какъв Game Mode очакваш от едно нискобюджетно китайче? Хайде малко по сериозно! За тази цел е нужен софтуерен отдел, който да разработи отделен режим на работа без каквито и да било подобрители на картината." -> Не очаквам. Споделям, че няма и че времето за реакция е голямо за хората с нисък бюджет, но искат да играят на голям екран. Тъпо е да дадеш пари с очаквания и после да те е яд.

  11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,564
    #24

    Отговор: Телевизори BAUHN - мнения , препоръки !

    Цитат Първоначално публикувано от rouenna Виж публикацията

    HDMI ARC - Да! Единия работи със саундбар на LG, а другия е закачен на Samsung (D Atmos) система. И двата са през оптичния кабел, а оплаквания към звука нямам, ама грам! В телевизора, освен че това го имате в аудио системите, умно са предвидили да включат настройки на звука като "Audio Delay" през оптиката и отделно за нормален аналогов сигнал. ТВ-то може да изкара звук едновременно и през изхода за слушалки и перз отичния кабел, което е готина опция, особено като искаш повече колони или ... а бе звук да има от където падне..! Телевизора пуска и гаси през отиката и ARC-а и управлява и двете системи и всички портове му работят чудесно.

    .
    Сега - да не си помислихте, че ние тука сме "бг мама" и за първи път се сблъскваме с подобни "чудеса на техниката"
    Не се обиждайте , но ако си бяхте направил/а труда да попрочетете някоя и друга тема във форума , то нямаше да се опитвате да ни "просветлявате" с подобни бисери и противоречия и затова не би трябвало да се засягате от последвалите забележки .
    Нямаме нищо против щом сте доволни от тв си го ползвайте със здраве, но не пишете за нещо от които определено не отбирате много (аз също не се имам за кой знае какъв капацитет).

    През оптика НЕ МОЖЕ да управлявате свързано устройство и Атмос ще мине ... ама друг път и както се вижда от цитата вие споменавате за управление по HDMI .

    Поздрави и дълго и безпроблемно ползване на "чудото" .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Проектори!Мнения и препоръки!
    От veszxr във форум Проектори и екрани
    Отговори: 32
    Последно: 18-11-20, 21:07
  2. Мнения и препоръки
    От IvO™ във форум Логически задачи
    Отговори: 202
    Последно: 25-09-12, 15:01
  3. Мнения и препоръки
    От zorbata във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 11
    Последно: 31-05-11, 15:30
  4. LG S09 AW - мнения и препоръки
    От pesho21 във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 19
    Последно: 27-12-08, 21:55
  5. PC конфигурация - мнения, препоръки.
    От roumen68 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 02-12-06, 06:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе