Отговор: Daewoo телевизори
Вече май клоня към този евтинджос: https://zora.bg/product/50qa4263dg-android-smart
Една идея е по-добър от Daewoo-то по характеристики. А и днес попитах приятелчето в Зора и той ми каза, че са продали доста телевизори от марката Toshiba - най-вече 50", 55", 65", 75" и до сега няма нито един прецакал се или върнат. За Daewoo не може да ми каже, защото не е продал нито един.
Знам, че са ниска летва, ама поне да изкара 6 години...
Не мисля, че има каквато и да е разлика между Деуто и Тишибата. Като го взехме, вадеше най-добра картина от всичките вестели. Този, който го купих обаче, май е 50DH55UQ. Сега 799 лева (готвят го за голямото намаление сигурно :) ), но беше 560 или нещо такова.
Не знам вече. Объркан съм. Поръчах за доставка в магазина Toshiba-та и ще ги сравня директно с Daewoo 50DM55UQP2. Така се уговорих с приятелчето. След седмица ще ми е голямия избор измежду двата евтини варианта. Toshiba-та ме заинтригува с Quantum Dot-а и опресняването на картината. Яркостта на този етап не мога да я преценя.
Да си кажа честно, искам да отделя много повече пари и да купя нещо свестно, но на този етап не мога да си го позволя. Иначе ТВ-то е за сина ми - има рожден ден през февруари и искам да го зарадвам с хубава телевизия, щото преди няколко години му взех на втора ръка един Philips 32PF9960/10 - топ за тогавашните времена, но с новата ЕОН телевизия не мога да му изкарам HD резолюция.
Нормално е да си объркан. Просто занапред запомни, че марки като Хитачи, Тошиба, Финлукс са производство на Вестел, в което няма нищо лошо. Вестел също правят и ниските серии на някои реномирани производители.
Цитат:
Първоначално публикувано от
vdsvicky
Вече май клоня към този евтинджос:
https://zora.bg/product/50qa4263dg-android-smart
Една идея е по-добър от Daewoo-то по характеристики. А и днес попитах приятелчето в Зора и той ми каза, че са продали доста телевизори от марката Toshiba - най-вече 50", 55", 65", 75" и до сега няма нито един прецакал се или върнат. За Daewoo не може да ми каже, защото не е продал нито един.
Знам, че са ниска летва, ама поне да изкара 6 години...
Ако е от значение, според спецификациите в сайта на Тошиба, този модел от Зора не поддържа DTS - https://toshiba-tv.com/de-en/androidtv/50qa4263dg
С DTS е този модел : https://toshiba-tv.com/de-en/androidtv/50qa4c63dg
За мен е по-важна картината. Изживяването в аудиото ще го оставя на многоканален ресивър с център и суббуфер.
P.S. При телевизорите (мониторите) съм много зле, но при аудиото плувам в свои води.
Цитат:
Gena_bs
В новия, освен прикачения от мен файл, има нова таблица, на която пише, че MB180 е с MTK G31 processor.
Съвсем се обърках вече...
G31 вероятно обозначава вграденият графичен процесор - Arm Mali-G31 MP2
Верно разликата в цената на промоция през декември и сега е 200лв. на Daewoo 50DH55UQ!
Тия избиха рибата с ценообразуването си
@vdsvicky,
Ако искаш Тошо, то втория модел, който е постнал колегата mozak.
Но според мен само в емблемата и надписите е разликата. Това Sound by Onkyo дали го има в действителност, не е ясно.
А ако намериш 50QA5D63DG, още по-добре. В Зора виждам само Toshiba 43QA5D63DG ANDROID SMART (zora.bg)
На мен ми се струва, че на всичките 50 инчови qled на Вестел разликата е в крачетата и надписите. Като ги види човек един до друг, е видно, че са практически идентични. На 50DH55UQ има вариант с 2 hdmi и с 3 hdmi, та и моделът май нищо не означава. Предполагам, че слагат каквито платки имат.
Цитат:
Vizi
На 50DH55UQ има вариант с 2 hdmi и с 3 hdmi
Това сигурно ли е или само по оскъдните описания на Зора?
С тях е пълна каша - къде 2, къде 3 HDMI са написали на един и същ модел.
На Toshiba са посочени правилно 3xHDMI + 2xUSB.
Шасито Vestel 17MB185, за което пиша е със 3xHDMI:
2 side HDMI + 2 USB, 1 back HDMI. Същото е и на Тошо xxQA5D63Dx и явно това е по-новия модел.
Дадох линка на предната страница: 17MB185 (17MB185) MAIN PCB FOR TOSHIBA 65QA5D63DB 2206 (tvparts.co.uk)
Вече конкретните "марки" и модели имат със сигурност разлики във firmware. Най-малкото логото при стартиране на OS.
За дизайна на крачетата - Vestel предлагат за всеки вкус. Можете да ги видите в каталога им. Специален раздел са им направили.:)
До миналата година Toshiba имаше само в ТП, а Hitachi - в Зора.
Сега забелязвам, че в ТП има само от моделите 2021, а в Зора няма нови на Hitachi, но са се появили на Тошо.
Не знам кое е същото при Деу и Тошиба, но днес на 43" телевизори на двете марки ( нисък клас) наблюдавах изображенията. Тошибата тотално ме спечели с картината си. За съжаление имаше народ и не можах хубаво да им чуя звука. След седмица ще е тоталния избор, щото ще пусна и двата конкурента в мазазина с моя флашка и да видим.
Нали не те интересуваше звука? Или бъркам?
В магазина точно нищо няма да разбереш за него.
Сравняване на изображението - двата един до друг, едно и също съсдържание едновременно пускаш и еднакви настройки (normal, natural или Cinema не запомних точното им наименование), Just Scan , Original формат на изображението, Warm цветова температура, изключени всякакви цифрови подобрители и шумови корекции.
Ако е удобно, пробвай и с NTFS форматиран носител. Мен само това ме спира да си взема 43DH55UQ...
И още нещо - дали Vestel-производните могат да възпроизвеждат реално 4K от YouTube?
На Тошо краката са отвратителни за мен! Все едно са от Arieli или Star Light. Поне така ми изглеждат на снимките.
NTFS не се поддържал от вестелски производни андроид телевизори.
50 инчовите QLED Тошиби били с някакъви Панда панели, който давали доста брак. 55 и 65 инчовите били с панели на LG.
G31 е по добрия вариант, отколкото G32.
Това Sound by Onkyo го има в действителност.
Всичко това е от канала на Adem Helvacı, бивш служител във Вестел - https://www.youtube.com/@AdemHelvaci/videos
Същия има и сайт с ревюта и спецификации на вестелски телевизори - https://www.inceleriz.com/category/televizyon/
Могат да възпроизвеждат 4к от тубата. В упътването пише,че не поддържа NTFS.