картина на Хитачи HD Ready
Бях в Банско 10 дни на джаз феста. В стаята в хотела имаше едно 32" Хитачи закачено на стената. Тъй-като ми идваше далеч, го откачих от стената и го поставих близо до леглото. Пуснах му сигнал от лаптопа чрез HDMI. Още с пускането на телевизията (моб. приложение на ЕОН през браузър) забелязах, че картината е изключително качествена, без да пипам нищо по настройките. Една вечер с един приятел решихме, вместо да си мъчим слуха с някво експериментално дуо, да се наливаме с Узо в стаята. За фон гледахме "черешката" и той също забеляза качествената картина. Вика - бах мааму, дадох една кофа пари за LG G5 65", но такава картина не мога да изкарам.
Оказа се, че телевизорът даже не е FHD, а е HD Ready.
Модел: Hitachi 32HE1105
https://i.postimg.cc/yWvzPD4W/0-02-0...89037f847c.jpg
Отговор: картина на Хитачи HD Ready
Така е и моят Phillips 32 инча от 2013 г. Нищо от другите ми телевизори не се вижда като него...
Е, то не е същото да гледаш наша телевизийка на 32"ХД реди и да се опиташ да направиш същия резил приличен на 65" "К тв ;).
Същата тв на 21" CRT ще изглежда още по-добре.
Нали си давате парите за големи екрани и за симулация на някакво черно, па после нямало качество! Няма!
Зоркаш оранжеви лица, липса на детайл, острота, или изглежда като на игра - АI. ;)
Говорим за съвсем различни неща0 лошо качество на изходния материал изглежда по-добре на по-малък екран, колкото и да са добри алгоритмите, чудеса има само в приказките.
Тия оранжеви лица и липса на детайл не знам къде ги видя..., освен в нЕкое китайско чудо за без пари, ма на 100" ;)
Ако няма детайл в изходния материал, няма да има и на екрана - просто на по-малкия диагонал нЕма да е толкова видимо и ще изглежда уж по-добре.
Според мен причината за по-хубавата картина е, че ТВ-то е HD ready, телевизиите излъчват на HD, не на Full HD. Така няма празни пиксели, които телевизорът да се мъчи да запълва софуерно. Функцията "Upscaling" става излишна.
Не е от това, момчета. Щом телевизора е HD ready е много вероятно подсветката за LCD да е с лампи (CCFL), а не със светодиоди.
И моя първи LCD телевизор е с лампи и никой не може да го бие, като картина - SONY KD-X3500.
Всеки, който го видеше вкъщи си удряше чейнето в земята. Техници, приятели, гости... Една мека, жизнена картина има, като е с лампи за подсветка.
При следващия с диоди, макар и 4к не беше вече такава.
Този ТВ е макс 6 годишен. Даже и по-нов.
Няма как да е с CCFL подсветка.
Когато на единия не му се налага да измисля допълнителни пиксели, а другият трябва да измисли 8 пъти повече пиксели, е нормално да се получи компромис с качеството на картината, дори и вторият да е с по-висока гъстота на пикселите.