Носите ли още мартениците си?
Въпросът ми е зададен поради това, че у много от хората, които са ми близки, долавям смущение и безпокойство, хвърлят се намръщени погледи и се цупят устни... Всичко това, само защото отказвам да се лиша от мартениците си само при вида на първия пършив храсталак, пък бил той цъфнал, вързал, че и по-лошо! Чакам щъркел. А Вие?
Edit: То май по-добре беше да кръстя topic-а "Къде би могло да се види щъркел с най-малко усилия с изходна точка Сф.?" Благодаря на всички и най-вече на Slero!
Мартеници ли? Не съм носил от втори клас. Това е за децата. Не намирам смисъл да нося.
Ми те щъркелите вече ще си ходят - побързай. Ако не излезеш от града в който живееш и да видиш щъркел рискуваш мартеницата ти да ти загние на ръката. Наистина будиш безпокойство.
Не, а ти иди на село и ще намериш по-чисто място да си вържеш мартеницата (ако все още искаш да се разделиш с нея) или ще го караш като с върбовите клонки на Великден?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Въпросът ми е зададен поради това, че у много от хората, които са ми близки, долавям смущение и безпокойство, хвърлят се намръщени погледи и се цупят устни... Всичко това, само защото отказвам да се лиша от мартениците си само при вида на първия пършив храсталак, пък бил той цъфнал, вързал, че и по-лошо! Чакам щъркел. А Вие?
<div align="right">Originally posted by Eistee*-*20/05/2004*:* 15:00:45</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Че, къде живееш та не си виждал щъркел тази година? Около мен има една дозина от тези птици. Гледай на Баба Марта от веселата и страна, а не от суеверната.
Мартеницата си я изтрих от дектопа, още като ми пратиха картичка с Щъркел по ICQ-то.
DeathKnight, ти направо ми разби всички детски мечти [;)]
И аз се разделих с моята мартеница/и/, но по традиционния начин. Едната на дърво, другата под камък, третата някъде я метнах - не помня къде, но за жалост щъркел не видях.
DK подозирам че живееш в апартамент без прозорци и не си излизал от миналата среща на Сетком във Варна (там поне те видях, освен ако не си пратил твоя холограма [:)]).
този извод си го правя от изречението ти [:D]
Бях се загрижил сериозно по този въпрос в края на март, но точно на 31-ви видях щъркел на един стълб на уличното осветление по Цариградско шосе, изхода към Пловдив) и щастлив, си свалих мартеницата [:D]
Поверията са хубаво нещо, най-малкото което е, дават надежда на човек [8D]
DK e бил във Варна за срещата!?! [:D]
абе.. че се понапих - понапих се 2 думи няма,
ама съм сигурен ДК не присъства... виж за сенсей Моллов - помня го...
.. и какви мартеници какви чудесии 2 месеца след март ?
някои хора обичат да се правят на интересни [;)]
Щом като иска да си носи мартеницата до виждането на щаркел да му помогем да види че майче е закъсал[:o)]
И аз още си я нося :))
ИСКАМ ЩЪРКЕЛ [:D]