Моделизъм (ракето, корабо, самолето)
Скоро преминавайки през един магазин във Варна за моделизъм си припомних удоволствието от направата им.Реших да се опитам да си направя някакъв самолет, но ми е неоходим нужната литература и да ми препоръча някой модел самолет.Ще ми бъде от голяма полза.
Който иска може да представи модела независимо какъв е и начина на направата му и необходимите материали , време и др.
Литературата ще бъде много полезна за начинаещите и за тези които са позабравили правенето им.
Смятам, че тази тема тема е интересна за много хора.
Благодаря предварително за помоща.
Привет!
С удоволствие бих споделил моя опит, пък макар и да е от сферата на корабомоделизма. За какъв модел става въпрос - летящ с мотор, безмоторен, макет на реален самолет?
Миналата седмица гледах по дискавъри едно предаване за модели (май беше в петък вечерта) - един фен имаше макет на F14 - с реактивни двигатели и всички екстри, и наистина летеше като изтребител (адски бързо :->)...е такава машина бих си купил с удоволствие независимо от цената [:)]
аз съм попадал на сайтове, където се предлагат и реактивни двигатели за модели. Мисля, че цената им бесхе $2000 - $3000. Остава само да се потърсят и планове на някой самолет или направо готов за моделиране кит.