-
Телефон през интернет
В последно време много сметки ми се трупат на GSM-a и се сетих, че в предишната работа телефоните ни минаваха през Орбител. Набира се някакъв код и тогава си набираш провинция или GSM и говориш през интернет много евтино. Някой може ли да ми каже какво трябва да направя, какво струва и към коя фирма да се обърна.
Благодаря предварително!
-
Телефон през интернет
Ако си доволна от Orbitel, виж тук
Има и други решения - напр. SpectrumNet, Атлантис - просто в Google задай търсене на "VoIP" в български сайтове. Между другото, и БТК имат такава услуга.
За съжаление, не мога да дам препоръки в посока цени и качество, но мисля, че специално в цените едва ли ще има голяма разлика. Относно качеството - разчитай на утвърдени доставчици на интернет със сериозен капацитет на връзката.
EDIT: Току-що видях, че и ТТМ (откъде ли ми е позната тази фирма [8D]) предлагат VoIP, може би някой във форума може да ти каже по-конкретни неща по въпроса.
-
Телефон през интернет
Ако ти трябва да говориш през домашния си телефон на ниски цени погледни ТУК...
А ако става въпрос за набиране през PC нямам идея - и аз си търся нещо подобно...
-
Телефон през интернет
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">В последно време много сметки ми се трупат на GSM-a и се сетих, че в предишната работа телефоните ни минаваха през Орбител. Набира се някакъв код и тогава си набираш провинция или GSM и говориш през интернет много евтино. Някой може ли да ми каже какво трябва да направя, какво струва и към коя фирма да се обърна.
Благодаря предварително!
<div align="right">Originally posted by Sunny*-*07/01/2005*:* 18:53:05</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
На работа съм закачен към Орбител. По принцип на каква линия си? Аз съм на аналогова и връзката е отврат.В много случаи за да изпратя факс изключвам утройството.А и често при набиране ми "говоря" -"набрания код е непълен или невалиден" и за да успея да си проведа разговора пак го изключвам.
-
Телефон през интернет
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ако ти трябва да говориш през домашния си телефон на ниски цени погледни ТУК...
А ако става въпрос за набиране през PC нямам идея - и аз си търся нещо подобно...
<div align="right">Originally posted by The Mask*-*07/01/2005*:* 20:29:58</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
От ПС към телефон > Net2Phone
-
Телефон през интернет
крис11, за такава грижа тормози съпорта - може да е грижата в устройството - ще ти го сменят... Иначе, Sunny докъде искаш да говориш? И от къде - от PC или от телефон. Тази услуга се предлага чрез:
- предплатени карти (набираш номер за достъп, ПИН, номер с който ще говориш - апарата трябва да може да набира тонално, а линията няма значение дали е аналогова или цифрова)
- услуга с договор - като тех. решения се делят на няколко:
а) разпознаване по CallerID - само ако си на цифрова линия - в този случа набираш телефон на доставчика след което номер с който искаш да говориш
б) слага ти се дайлър - у-во което само набира номера за достъп, въвежда пина & ноемра с който ще говориш тонално.
в) преносна среда до доставчика - като при теб се слага gateway и телефоните се закачат към него или пък той се закача към свободен порт на централата - това обикновено е по-скъпичко е за по-големи клиенти
Няма да препоръчвам понеже съм силно пристрастен... [:D]
-
Телефон през интернет
С цифров, прав телефон съм. Искам от телефона да избирам GSM и да говоря по-евтино, защото ми се налагат непрекъснати разговори с провинцията и то дълги.
Mitsy, явно разбираш от тези неща. Пиши в Q-to или PM и кажи кое от изброените неща става като за мен, plssssss[;)]
-
Телефон през интернет
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">крис11, за такава грижа тормози съпорта - може да е грижата в устройството - ще ти го сменят...
<div align="right">Originally posted by mitsy*-*08/01/2005*:* 23:22:58</div id="right">
Aми досега имам сменени 3 устройства. Идва и техен техник с лаптоп всеки път и прави настройки ,но "всичко ден до пладне".