Странно зарибяване по GSM
Спам, измама или реална сделка... последното е абсурд. Ето за какво става въпрос:
Обаждат ми се по GSM от скрит номер и човека се представя за посредник по голяма сделка. Имал клиент има и продавач, разликата при продажбата била еди колко си а той иска комисионна от 20%. И преди са ми се обаждали с подобни "предложения", но сега зачестиха отново.
Не знам до колко бихте ме послушали и да не се поддавате, но това много прилича на пловдивските игри от близкото минало...
Да, има пак такива опити. И мен ме пробваха преди две седмици.
Моя съвет е - отрежете го веднага и твърдо. Усетят ли колебание, ще ви безпокоят пак. Това не е и пирамида, а чист лов на балъци.[:(!]
На мен преди повече от година ми звънна един тип. Знаеше ми името (бил му го дал мой познат в кафене до Централна гара!) и знаел (пак от същия мой познат), че съм свестен и можело да се разчита на мен за такива неща!?!
Представи се, че е от Трявна. А сделката била със стока от завод в Плевен... Отрязах го.
Бях забравил за него, но най-изненадващо той ми се обади пак преди около месец-два с абсолютно същата история.
Дали не ни тормози всичките един и същ калпазанин?
ЧИСТА ИЗМАМА !!! Подобни случки ги даваха по телевизията (жалвали се опарени потърпевши). Ставаше въпрос за някакви резервни части (ремъци май бяха), дето някой ги чакал и бил много на зор....и т.н., ама видиш ли намира се един "добър" човек дето ти предлага и Ти да изкараш някой лев. Той ще ти ги продаде на теб, а ти на крайния копувач....И при това ти ги дава на по-ниска цена....страшна далавера (то наистина си е страшна ако се върже човек [:D] ). Така че - умната! Според мен такива обаждания са направо за полицията.
Преди време и на мен ми се обаждаха. Отрязах човека, но ми стана интересно и задълбах в схемата по мои си канали. За съжаление схемата не е за полицията. Практически измама няма.
Човяекът ти предлага да купиш някаква стока - например ремъци, бетонни тръби, резервни части за някакви машини или др. Ако се навиеш да платиш наистина ги купуваш и стават твои само че в този момент купувачът изненадващо се отказва и ти оставаш със стока която на никого не върши работа. Предлаганите стоки са изостанали по заводите от далечното комунистическо минало и в момента са практически непродаваеми.
Хората които се обаждат по телефоните са същите които пускат обяви във вестниците с текст от типа "Съдействам при реализиране на застояли стоки".
Така, че умната.
Явно или са изкарали отново схемата или никога не е спирала да работи. Аз имах подобни обаждания преди повече от две години ако не се лъжа -- яка далавера с водни помпи имаше някакава [:D]
Изненадан съм от тази "малка" далавера - преди предлагаха работни облекла, сода, сол, струни за гайда и кожи за тъпан..............[;)]
Още ли има балъци с пари?? - май ги поизбиха напоследък...[V]
Не вярвам нормален човек, с опит в бизнеса да се хване...[:)]
//Едит
А не предлагат ли наследство от 20 -50 милиона долара да мине през ваша сметка срещу 10% комисионна и някаква история, достойна за индийски сериал.....[:)]
Много изтъркан номер, но за съжаление има хора които се хващат.
С мои познати им направихме номер на такива измамници - в продължение на 3 дни си определяхме срещи, то не бяха уточнения, то не бяха разговори, то не бяха обещания[8D]
В крайна сметка спечелиха от М-тел- мераклийте доста се набутаха с разговори по мобилни телефони.
Моят съвет е да ги гъбаркаш - те ще се откажат сами.
Мда. Преди месец два даваха предаване за подобни тарикати по телевизията. Ама явно схемата работи още [:D]
Много ми е познато осебенно това което е написал prt, ония каза да му внеса няколкобона посметкаи след месец два ще ми преведе доста по-голяма сума ... естетвено не му преведох. Караше ме да купувам някакъв концентрат за олио роса или нещо подобно.
Мисля, че вземат имената и телефоните от рекламни агенции които правят визитки или от подобни места.